Sigorta Gazetesi

Ünaldı: Az hasarlı araçları çöpe atmayın

RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı, deprem bölgesinde her 3 araçtan 1’inin depremden etkilenmiş olmasının ciddi bir ekonomik kayıp anlamına geldiğini belirterek, “Bu araçlarımızın hepsi birer milli servettir, özellikle az hasarlı olanları çöpe atamayız” dedi.

RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı, deprem bölgesindeki hasarlı araçlar hakkında açıklamalar yaptı. Ünaldı, 26 milyon aracın 3 milyonunun deprem bölgesinde bulunurken, her 3 araçtan 1’inin doğrudan ve dolaylı olarak depremden etkilenmiş olmasının, ciddi bir ekonomik kayıp anlamına geldiğini söyledi.

Ünaldı, hasar alan araçlardan, özellikle kasko poliçesi olmayanlarının, onarılabilir durumdaysa ve ağır hasar almamışsa doğru tekniklerle onarılmasının hem vatandaşların bu zorlu süreçte maddi kayıplarını araç yönünden minimize edeceğini hem de ekonomik kaybın da önlenmesine yardımcı olacağını belirterek, “Bu araçlarımızın hepsi birer milli servettir, özellikle az hasarlı olanları çöpe atamayız” dedi.

AĞIR HASARLILAR TRAFİKTEN ÇEKİLMELİ

Öte yandan, ağır hasar almış araçların, doğru bir prosedürle trafikten çekilmesi ve çevre kanunlarına uygun bir şekilde hurdaya ayrılması ve geri dönüştürülmesinin insan sağlığı için önemli olduğunu vurgulayan Ünal Ünaldı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bölgede ağır hasar alan araçların yanlış onarım teknikleriyle onarılıp tekrar trafiğe çıkması da trafikteki can ve mal güvenliğini tehlikeye atacaktır. Bu araçların eğer onarılabiliyorsa, TSE belgeli, işinde ehil servislerde onarılması büyük önem arz ediyor. Tonlarca yükün altında kalan araçların şasisinde bir hasar varsa ve doğru bir şekilde onarılmazsa, aktif güvenliği devre dışı kalmış olur. Bir daha üzücü tablolarla karşılaşmamak adına tüm satış sonrası servis hizmetleri paydaşları olarak, vatandaşlarımızın minimum maliyetle, hasarlı araçlarının değer kaybını önleyerek hareket etmeli, öte yandan ağır hasarlı araçların iptidai yöntemlerle onarılıp tekrar trafiğe çıkmasına müsaade etmemeliyiz.”

Exit mobile version