Sigorta Gazetesi

Yabancıların sağlık sigortasında değişiklik

Yabancıların sağlık sigortalarının teminat limitleri artırıldı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), vize ve ikamet izni taleplerinde yaptırılacak sağlık sigortalarına ilişkin genelge yayınlayarak, sigortanın teminat ve şartlarında değişikliğe gitti. Genelge 1 Ocak 2022 tarihinde uygulamaya girecek.

Genelge ile vize ve ikamet izni taleplerinde yaptırılacak sağlık sigortalarında asgari poliçe içeriği anlaşmalı kurumlarda, ayakta tedavilerde, yıllık asgari limit 5.000 TL olarak belirlendi. Yatarak tedaviler ise limitsiz olacak.

Anlaşmasız kurumlarda ise ayakta tedavilerde yıllık asgari sigorta limiti 5.000 lira olacak, yatarak tedavilerde ise 50 bin lira olacak.

Katılım Payı Değişti

Genelge ile sigortalının katılım payları da değişti. Ayakta tedavilerde anlaşmalı kurumlarda sigortalının katılım payı yüzde 20, anlaşmasız kurumlarda ise sigortalının katılım payı yüzde 40 olacak. Anlaşmasız kurumlarda yatarak tedavilerde ise sigortalının katılım payı yüzde 20 olarak belirlendi. Önceki genelgede bu oranlar anlaşmalı ve anlaşmasız kurumlarda ayakta tedavilerde sigortalı payı yüzde 40 olarak belirlenmişti.

Sağlık Sigortasının Sonlandırılması

Genelgeye göre, ikamet izni başvuruları kapsamında yapılan sağlık sigortalarının, sigortalının talebi ile sonlandırılabilmesi için şu şartların oluşması gerekiyor:

İkamet izin süresini kapsayan yeni bir sağlık sigortası sözleşmesinin şirkete ibrazı.

İkamet izninin iptali veya iznin uzatılması.

Kişinin sosyal sigorta sistemine ve genel sağlık sigortası sistemine dahil olması.

İkamet izni başvurusunun reddi.

Exit mobile version