Sigorta Gazetesi

Zonguldak’ta batan geminin sigortası Türk P&I’da

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle mendireğe çarptıktan sonra batan Türk bayraklı geminin sigortasının Türk P&I Sigorta’da olduğu belirlendi. Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker, gelişmeler hakkında açıklamalar yaptı.

Editör: AYTAÇ NALLAR

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle mendireğe çarptıktan sonra batan Türk bayraklı geminin sigortasının Türk P&I Sigorta’da olduğu belirlendi. Zonguldak’ta fırtına nedeniyle 12 Türk mürettebatlı ‘Kafkametler’ adlı kuru yük gemisi batmıştı. Geminin Türk P&I’da sigortalı olduğu belirlendi.

Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker, maddi hasarın tespiti için eksperlerin atandığını söyledi. Teker, sigorta poliçesinde yazan bedelin ödeneceğini kaydetti. Batan gemide hayatını kaybeden mürettebat için ödenecek tazminat konusunda ise aktüeryal hesaplarının yapılacağını vurgulayan Teker, “Sabit bir tazminat yok. Kazandığı maaşından bakmakla yükümlü olduğu kişilere kadar bir aktüeryal hesap yapılarak, ölüm tazminatı hesaplanacak” dedi.

MİLYONLARCA DOLARLIK HASAR OLUŞTU

Ufuk Teker, geçen hafta yaşanan fırtınanın özellikle Marmara ve Karadeniz kıyılarında ve Yalova’daki tersaneler bölgesinde ciddi etkisi olduğunu ifade ederek, “Güney’deki marinaların içerisinde de bazı teknelerde hasarlar olduğunu gözlemledik. İki türlü teminatımız var. Fiziki hasarları karşılayan gövde sigortası. Tekne batınca mal sahibine, armatörüne hasarı ödeniyor. Bir de personele, yüke, çevreye karşı olan sorumlulukları karşılayan P&I sigortası var” şeklinde konuştu.

Teker, fırtınada, milyonlarca dolarlık hasarlar oluştuğuna da dikkat çekerek, “Her bir hadise milyonlarca dolar tazminat anlamına geliyor. 1015 tane batan, ciddi hasar almış deniz aracı var. Fırtına esnasında ciddi bir hasar ortaya çıktığını söyleyebilirim” dedi.

Exit mobile version