Sigorta Gazetesi

2 bin 49 bina ağır hasarlı. Sigortaya ne kadar ihbar geldi?

Birçok bölgede orman yangınları yavaş yavaş kontrol altına alınmaya başlarken, halen bazı noktalarda yangınlar devam ediyor. Kontrol altına alınan bölgelerde de hasar tespit çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bir taraftan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hasar tespit sonuçlarını açıklarken, diğer taraftan da sigortacılar yangınlar nedeniyle kendilerine gelen hasar ihbarlarını açıklamaya başladı. İşte, il tespitlere göre yangınların bilançosu…

Orman yangınları ile mücadele tüm hızıyla sürüyor. Yangınlarda bir hafta geri kalırken halen 5 ilde 14 noktada yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Bir taraftan da hasar tespit çalışmaları sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yangınların kontrol altına alındığı bölgelerde hasar tespit çalışmalarına devam ederken, bugüne kadarki hasarın bilançosu da netleşiyor.

Son yapılan hasar tespit çalışmalarına göre de yangınlardan etkilenen bölgelerde durum şöyle:

Yangın ve Kaskodan 210 Hasar İhbarı

Yangınlar devam ederken Türkiye Sigorta Birliği (TSB) de bir açıklama yaparak, bugüne kadar, yangınlar nedeniyle sigorta şirketlerine gelen hasar ihbarlarını açıkladı.

Buna göre de 3 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla yangınlar sebebiyle bölgeden yangın ve kasko poliçesi kaynaklı 210 adet, devlet destekli tarım sigortalarında da sigortalı üretici ve yetiştiricilerden 431 adet hasar ihbarı olmak üzere toplam 641 hasar ihbarı alındı. Tarım sigortalarında ihbarlar ağırlıklı olarak hayvan hayat sigortaları olmak üzere, bitkisel ve sera sigortaları branşlarına ait.

Exit mobile version