Sigorta Gazetesi

5 bin liralık emekli ikramiyesi yarın ödeniyor. Kimler yararlanacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yaparak, çalışan emeklilere verilecek 5 bin liranın yarın (Cuma günü) banka hesaplarına yatırılacağını bildirdi. Peki, kimler, ikramiyeden yararlanacak?

Çalışan emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiye Cuma günü hesaplara yatırılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yaparak, çalışan emeklilere verilecek 5 bin liranın yarın banka hesaplarına yatırılacağını bildirdi.

5 bin liralık ikramiye sadece çalışmayan emeklilere bir kereliğine ödenecekti, çalışan emekliler bu imkandan yararlanamayacaktı. Kasım ayı içerisinde çalışmayan emekliler ile dul ve yetimleri 5 bin liralık ikramiyelerini aldılar. Sonrasında alınan kararla, çalışan emekliler olmak üzere 4 milyon 689 bin emekliye de 5 bin liralık ikramiye ödenmesine karar verildi.

KİMLERE İKRAMİYE ÖDENECEK?

Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesine imkan tanıyan ve ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin yasalaşıp, Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte ikramiyeler Cuma günü hesaplara yatırılacak.

Kimler, ikramiyeden yararlanacak? SSK, Bağ-Kur, emekli sandığı da dahil SGK’dan emekli aylığı almasına karşılık çalışmaya devam eden, devam ettiği için çalıştığı kurumdan maaş alan ve kasım ayında ikramiye alamayan tüm emeklilere 5 bin liralık ikramiye bankalara yatırılacak. 5 bin liralık ikramiye bir defaya mahsus ödenecek.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı çiftçiler ile Bağ-Kurlu esnaf da 5 bin liralık ikramiyeden yararlanacak. Ayrıca eylül ayında emeklilik dilekçesi vermiş olanlar da 5 bin liralık ikramiyeden yararlanabilecek.

Exit mobile version