Sigorta Gazetesi

Ahmet Yaşar, Baden Baden’den yazdı

Baden Baden Reasürans Buluşmaları 2023’ün ilk günü Avrupa’nın her yerinden gelen 3 bin sigorta ve reasürans profeyonelinin buluşması ve Baden Baden Reinsurance Sempozyumu ile başladı.

Kongreshausta GuyCarpenter’ın ev sahipliğinde gerçekleşen sempozyumda özet olarak reasüransta alternatif çözümler konusunda GuyCarpenter, Scor, Lloyd’s ve PGGM temsilcilerinin konuşmaları ve soru cevapla ilerleyen panelde; geleneksel reasürans teknik ve kapasiteleri dışında alternetif yeni yöntemlerin geliştirilmesi ve böylece büyüyen kapasite talebini karşılayacak yeterli sermayenin sigorta ve reasürans piyasalarına yönelmesinin cazip kılınmasını sağlayacak öneriler konuşuldu.

Bu çerçevede LLoyds temsilcisinin yaptığı konuşmada sermayenin MGA’lere ( sigorta teminat sağlayıcıları) yönelmesini cazip kılan yeni London Bridge isimli uygulama tanıtıldı.

Hollanda kökenli PPMG temsilcisi ise sigorta bağlantılı yatırımların diğer alternatiflere göre daha kazançlı olduğunu ve bir fon yönetim şirketi olarak reasürans şirketlerine ortak olduklarını belirtti.

Scor temsilcisi katastrofik risklere dikkat çekerken alternatif kapasiteleri cazip kılmak için kapasite sağlayıcıların talep ettiği düzenleme, ölçülebilirlik, öngörülebilirlik ve şeffaflık konularında daha fazla işbirliğine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Açılışını Baden Baden Belediye Başkanı’nın yaptığı sempozyumun ev sahibi GuyCarpenter temsilcisi ise giderek daha çok sigorta satınalmacısının alternatif reasürans yapılarına yöneldiklerini belirtirken fiyatların arttığını ve bunun kritik bir eşiğe gelerek dengeye oturacağını söyledi.

Kongreshaus’ta sempozyumun gerçekleştiği sıralarda alışık olunduğu üzere aktivistler petrol kömür ve benzeri faaliyetlerin sigortalanarak çevreye zarar verilmesinin desteklendiği gerekçesi ile binanın önüne zift dökerek ve tırmanarak asılan pankartlarla sigortacıları protesto ettiler.

Gece, Aon ve diğer brokerlerin ayrı ayrı düzenlediği davetler ve ikili görüşmelerle devam etti.

Bu sene Baden Baden’a Türk Sigorta, reasürans ve brokerlik şirketleri profesyonelleri yanında Türkiye Sigorta Birliği adına Başkan Uğur Gülen, Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, Genel Sekreter Özgür Obalı ve Genel Sekreter Yardımcısı Atilla Oksay da özellikle deprem sonrası iletişimi kuvvetlendirmek adına katılıyor.

Exit mobile version