Anadolu Sigorta Bu Yıl da En Mutlu İş Yeri Seçildi

Anadolu Sigorta, Happy Place to Work firması ve Capital Dergisi iş birliğinde yürütülen “Türkiye’nin En Mutlu İş Yerleri Araştırması”nda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sigorta sektörünün “En Mutlu İş Yeri” seçildi.

(BASIN BÜLTENİ) Happy Place to Work firması ve Capital Dergisi iş birliğinde yürütülen “Türkiye’nin En Mutlu İşyerleri Araştırması” sonuçları açıklandı. Sigorta sektöründe araştırmaya katılan firmalar arasında en yüksek puanı alan Anadolu Sigorta, bu yıl da “En Mutlu İş Yeri” seçildi. Geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği “İş Yerinde Mutluluk Hareketi” kapsamında çalışan memnuniyeti odaklı faaliyetlerinin başarısını bir kez daha tescilleyen Anadolu Sigorta, bu alanda adından söz ettirmeye devam ediyor.

Anadolu Sigorta’nın, iki yıl üst üste sektöründe “Türkiye’nin En Mutlu İş Yeri” unvanına sahip olmasından büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan “Başarılarla dolu geçen 98 yılı geride bırakan ve bir asırlık şirket olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Anadolu Sigorta’nın bu başarısının ardındaki en büyük itici güç elbette çalışanlarıdır. Sahip olduğumuz markanın gücünü, başarısını ve saygınlığını her geçen gün pekiştiren çalışanlarımızın mutluluğu ve memnuniyeti bizim için çok kıymetli. Anadolu Sigorta’da yaklaşık 100 yıldır farklı sesler ve renkler olarak büyük bir uyum içinde çalışıyoruz. Bu uyumu devam ettirmek için geçtiğimiz yıl uygulamaya aldığımız ‘İş Yerinde Mutluluk Hareketi’ kapsamında hibrit çalışma modelimiz, şirket içi iletişimi ve iş sürekliliğini sağlayan mobil uygulamamız, dijital takdir uygulamamız, Anadolu Sigorta Akademi, webinarlar, özel gün etkinlikleri ve daha sayamadığım pek çok projeyi çalışanlarımız için hayata geçirdik. Bu çalışmalarımızın ödüllerle taçlandırılması heyecan ve mutluluk verici. Türkiye’nin En Mutlu İş Yeri’ unvanına sahip olmanın mutluluğunu tüm çalışanlarımızla paylaşıyor ve teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, İletişim Koordinatörü Berna Semiz Ergüntan, Anadolu Sigorta yöneticileri ve Happy Place to Work Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Türker Baş’ın katılımıyla Anadolu Sigorta Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen ödül takdim töreninde Baş; Anadolu Sigorta’nın yenilikçi çalışan deneyimi uygulamaları ve insanı merkeze alan yönetim anlayışıyla farklılaştığını ifade ederek, bu başarıda emeği geçen herkesi kutladı.

Kapsamlı bir araştırma sonucu belirlenen En Mutlu İş Yerleri Listesi; şirketlerin çalışan deneyimi ve insan odaklı iş kültürünü destekleyen uygulamaları temel alınarak belirleniyor. Araştırma kapsamında, firma tarafından bir grup çalışana sürdürülebilir yüksek performansa temel oluşturan “Başarı, Gurur ve Güven” bileşenlerini ölçen 14 soruluk Wellbeing Index anketi yapılıyor. Ardından şirketlerin işveren markası alanında hayata geçirdiği uygulamalar, aralarında 10 farklı üniversiteden akademisyenin yer aldığı Bilim Kurulu Üyeleri tarafından incelenerek puanlanıyor.