Anadolu Sigorta Yeni İş Ortaklarını Belirledi

Pandemi döneminde gençlere destek olmak ve istihdam sağlamak amacıyla “Genç Anadolu” projesini hayata geçiren Anadolu Sigorta, bu kapsamda önemli bir adımı tamamladı. Yapılan başvurular sonucunda, gerekli eğitim ve deneyim şartlarını sağlayan 494 kişi genel yetenek sınavına alındı. Yapılan değerlendirme merkezi uygulaması ve mülakatlar sonucunda olumlu değerlendirilen 11 kişi acentelik için gerekli resmi işlemleri tamamladı ve Anadolu Sigorta acentesi olarak faaliyete başladı.

Anadolu Sigorta, gençlerin iş hayatına atılmalarına ve istihdama katılmalarına yardımcı olmak amacıyla hayata geçirdiği Genç Anadolu projesi ile yeni iş ortaklarını belirledi. Şirket, sigortacılık ve ilgili bölümlerden mezun olan veya yakın zamanda mezun olacak gençlere ve sigortacılık deneyimi olan ancak acenteliği bulunmayan 35 yaş altı 11 kişiye kendi acentesini açma fırsatı sundu.

2021 yılının Mart ayında Genç Anadolu proje duyurusunu gerçekleştiren Anadolu Sigorta, bu kapsamda yapılan başvurular sonucunda, gerekli eğitim ve deneyim şartlarını sağlayan 494 kişi genel yetenek sınavına katıldı. Sınav ve mülakatlar sonucunda olumlu değerlendirilen çeşitli illerden 11 kişinin acentelik için gerekli resmi işlemleri tamamlanarak, Anadolu Sigorta acentesi olarak faaliyete başlamaları sağlandı.

Genç Anadolu projesi kapsamında yeni acente sahiplerine, acentelik kuruluşu için gereken muhtelif giderleri karşılama konusunda destek olduklarını açıklayan Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Fatih Gören, “Bu giderlerin yanı sıra, şirketimizin ürün ve sistemlerine yönelik acentelik eğitimleri ile sosyal medya, sigortacılık sektörüne yönelik bilgilendirme eğitimleri gibi çeşitli eğitimler verdik. İlgili acentelerimizin ziyaretlerini yöneticilerimiz ile birlikte gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Sektörümüze yeni ve genç acenteleri kazandırarak katkı sağlamaktan ve nitelikli acente ağımızı güçlendirmekten son derece mutluyuz. Sigortacılığı meslek edinmek isteyen yeni gençlere ulaşmaya ve hayallerini gerçekleştirmeye destek olmaya devam edeceğiz. Bu sayede ülke ekonomisine ve istihdama da katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.