Sigorta Gazetesi

Anadolu Sigorta’dan KAP’a Arsan Tekstil açıklaması

Arsan Tekstil’in, KAP’a yaptığı açıklama üzerine Anadolu Sigorta’da KAP’a açıklamada bulundu. Açıklamada, “Söz konusu KAP duyurusunun eksik ve yanıltıcı hazırlandığı hususu dikkate alındığında, Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş. ve Temsilcileri hakkında yasal haklarımız saklı tutulacaktır” denildi.

Anadolu Sigorta, Arsan Tekstil’in, KAP’a yaptığı açıklama üzerine bir açıklama yaptı. Arsan Tekstil, 7 Eylül tarihinde KAP’a, Anadolu Sigorta’nın 6 Şubat 2023 tarihindeki depremden 7 ay geçmesine rağmen hiçbir ödeme yapmadığına ilişkin bir açıklamada bulundu.

Anadolu Sigorta ise 8 Eylül tarihinde KAP açıklaması yaptı. Özel durum açıklamasında, “Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş. (ARSAN)  tarafından 7 Eylül 2023 tarihinde yapılan “Özel Durum Açıklaması” üzerine bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur” denilerek, şu görüşlere yer verildi:

“Şirketimiz, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ilimizi yıkıcı bir şekilde etkileyen depremlerde zarar gören sigortalılarımıza, bugüne kadar 9.648 adet dosya için 5,9 milyar TL hasar ödemesi yapmıştır. İlgili KAP duyurusunu gerçekleştiren Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş. ve grup firmalarına bugüne kadar deprem hasarları kapsamında yapılan toplam ödeme tutarı ise 347,2 milyon TL’dir. Söz konusu tutar, toplam deprem hasar ödememizin yüzde 5,85’ini oluşturmaktadır.

YASAL HAKLARIMIZI SAKLI TUTUYORUZ

Şirketimizin aktif büyüklüğü 30.06.2023 tarihli mali tablosuna göre 45,6 milyar TL olup sigorta tekniği kapsamında değerlendirmesi devam eden ve söz konusu KAP duyurusunda atıfta bulunulan mahkeme kararlarına konu poliçelerin toplam hasar tutarı ise 19,6 milyon TL’dir.

Diğer taraftan, Mahkeme Kararlarının mahiyeti hususunda eksik ve yanıltıcı beyan verilmiş olup söz konusu kararlar sigorta şirketinin sorumluluğu ve poliçe kapsamında talep edilebilecek olan gerçek zararın tespitine ilişkin kesin karar hükmünde değildir. Mahkeme Kararlarına ilişkin hukuki prosedür tarafımızca takip edilmektedir.

Söz konusu KAP duyurusunun eksik ve yanıltıcı hazırlandığı hususu dikkate alındığında, Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş. ve Temsilcileri hakkında yasal haklarımız saklı tutulacaktır.”

Exit mobile version