AXA Girişimcilere Destek Oluyor

AXA Sigorta, İTÜ Çekirdek tarafından 2 Aralık’ta gerçekleştirilen, Türkiye’den en iyi girişimlerin yer aldığı Big Bang Start-Up Challenge’ta finale kalan iki girişime hibe desteği sağladı.

AXA Sigorta, İTÜ Çekirdek InsurTech Program paydaşlığı kapsamında girişimlere sağladığı desteklere yenisini ekleyerek, Big Bang Start-Up Challenge’ta finale çıkan iki girişime maddi destek sağladı. İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek tarafından 2 Aralık tarihinde online olarak gerçekleştirilen ve bu sene 10’uncu yaşını kutlayan Big Bang Start-Up Challenge; sürdürülebilirlik, otomotiv teknolojileri, teknolojik kentler, sigorta teknolojileri gibi farklı alanlarda girişimlere ev sahipliği yapıyor.

İTÜ Çekirdek InsurTech Programı kapsamında, 12 kurum içi mentörüyle bugüne kadar 80’e yakın girişime destek olan AXA Sigorta, sağladığı bu yeni destek ile önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da yenilikçi iş fikirlerinin hayata geçirilmesine katkı sağlıyor. Dünyanın en iyi beş üniversite kuluçka merkezi arasında gösterilen İTÜ Çekirdek, kurulduğu günden bu yana 6.500 girişimciye destek verdi. İTÜ Çekirdek’in son 10 yılda desteklediği girişimler, 320 milyon TL’nin üzerinde yatırım aldı.

AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Firuzan İşcan, şunları söyledi:

“AXA Sigorta olarak mottomuz ‘Gençlerle Birlikte Hareket Ediyoruz’. Çünkü biz geleceğin gençlerle birlikte kurulacağını biliyor ve bu yüzden yaratıcılıklarını ortaya çıkartabilmeleri için onlara ihtiyaç duydukları desteği sunmaya çalışıyoruz. Gençlere ilham vermeye ve gençlerle birlikte geleceği tasarlamaya yönelik geniş kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımız arasında yetenekli ve ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik burs programları, inovasyon projelerinde üniversite topluluklarına yönelik destekler, sanat ve doğa alanlarında gençlere yönelik sosyal sorumluluk projeleri ve kampüs etkinlikleri gibi ilham verici çalışmalar yer alıyor. Big Bang Start-Up Challenge’da bilim, teknoloji ve tasarımı bir araya getirerek çözümler üreten birbirinden parlak girişimler olduğunu görüyoruz. Bu gerçekten hareketle, daha iyi bir geleceğin inşası için gençlerle birlikte hareket etme ve onlara destek olma motivasyonumuz artarak devam ediyor. Sektörün geleceğine gençlerle birlikte damga vurmak istiyoruz.”