Sigorta Gazetesi

Bina tamamlama ve yapı sigortası OVP’ye girdi

Açıklanan 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’a göre afet yönetiminde, sigorta sistemi etkin kullanılacak. Afet sigortası geliştirilecek, bina tamamlama sigortası yaygınlaştırılacak, sigortanın oto denetim rolü hayata geçirilecek.

Tüm afet tehlikelerini kapsayacak afet sigortası geliştirilerek, bina tamamlama sigortası ve yapı müteahhitlerinin yapı sorumluluk sigortası yaygınlaştırılacak. 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) açıklandı. OVP’nin Afet Yönetimi bölümünde sigortada yapılacaklar sıralandı.

Programda; afet yönetiminin afet öncesi, afet anı ve afet sonrası olmak üzere tüm aşamalarının hızlı, etkin ve bütüncül olarak yürütülmesinin amaçlandığına değinilerek, afet yönetiminin tüm süreçlerinde ilgili idari, hukuki, fiziki, teknik ve mali çerçevenin güçlendirilerek yerleşim yerlerinin afetlere karşı dayanıklılığının artırılması, afet risk ve zararlarının azaltılarak can ve mal kayıplarının asgari düzeye indirilmesi ile toplumun ve tüm kurum ve kuruluşların afet farkındalığının artırılması, olası afetlere hazırlıklı olunması hedefleniyor.

AFETLERE HAZIRLIKLI OLUNACAK

Programda; “Nüfusunun büyük çoğunluğunun deprem kuşağında bulunan ülkemizde tüm afet türlerine karşı dayanıklılığın artırılması ve olası yeni ve çoklu afetlere hazırlıklı olunması amacıyla afet riski altındaki alanlar risk ve tehlike durumlarına göre önceliklendirilecek, yerel yönetimlerle işbirliği halinde kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirilerek afetlere dirençli, sağlıklı, yaşanabilir ve sürdürülebilir yaşam alanları oluşturulacaktır” denildi.

AFET SİGORTASI 2024’ÜN 3. ÇEYREĞİNDE

Bu amaçlar için de önümüzdeki 3 yılda yapılacaklar tek tek sıralandı. Bunların arasında sigortacılık alanında da yapılacaklar yer alıyor. Programa göre, afet yönetiminde, sigorta sistemi etkin kullanılacak.

Exit mobile version