Sigorta Gazetesi

Bütçeden BES’e 7.2 milyar TL aktarılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 2020 yıl sonu itibariyle bireysel emeklilik sistemi devlet katkısı ödemelerine 5.1 milyar TL kaynak aktarıldığına değinerek, 2022 yılında ise bireysel emeklilik sistemi devlet katkısı ödemelerine 7.2 milyar TL aktarılacağını kaydetti.

2022’de bütçeden, bireysel emeklilik sistemine (BES), devlet katkısı ödemeleri için 7.2 milyar TL aktarılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Bakanlığın 2022 yılı bütçesi için Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada sigorta ve BES hakkında da açıklamalar yaptı.

SİGORTA SİSTEMİNİN GELİŞMESİNE YÖNELİK DÜZENLEME DEVAM EDİYOR

Lütfi Elvan, Türkiye ekonomisi dış şoklara karşı dayanıklı ve sağlam bir finansal sisteme sahip olduğunu belirterek, “Yakın dönem gelişmeler gösterdi ki, en kötü stres senaryolarında bile yer almayan şoklar yaşadık ve ekonomimiz, finansal sektörümüz bunlara karşı dirençli durdu. Bankacılık ağırlıklı bir yapıya sahip olan finansal sektörde sermaye piyasalarının, banka dışı finansal kuruluşların ve sigorta sisteminin gelişmesine yönelik düzenleme ve uygulamalarımız devam ediyor” dedi.

2020’DE 5.1 MİLYAR TL KAYNAK AKTARILDI

Lütfi Elvan, konuşmasında bireysel emeklilik sistemi hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Elvan, 2021’de yapılanlar arasında emeklilik yatırım fonları arasında rekabetin artırılması amacıyla, Bireysel Emeklilik Fon Alım Satım Platformu’nu kurduklarını açıkladı.

Lütfi Elvan, 2020 yıl sonu itibariyle bireysel emeklilik sistemi devlet katkısı ödemelerine 5.1 milyar TL kaynak aktarıldığına değinerek, 2022 yılında ise bireysel emeklilik sistemi devlet katkısı ödemelerine 7.2 milyar TL aktarılacağını kaydetti.

Exit mobile version