Sigorta Gazetesi

Çarpıcı araştırma. Günde 4,5 saat kullanıyorlar

Mobil uygulamaları günde ortalama 4,5 saat kullanan çocukların büyük çoğunluğu yattıktan sonra bile telefonu elinden bırakmıyor. Çocukların yüzde 49’u 23:00-04:00 saatleri arasında mobil oyun oynarken, yüzde 60’ı aynı saatlerde sosyal medya uygulamalarını kullanıyor. Çocukların yüzde 7’si 18 yaş üstü uygulamaları kullanıyor.

Ebeveynlerin çocuklarının konumunu canlı olarak görebilmelerini ve etkinliklerini izlemelerini sağlarken gelişmiş güvenlik özellikleri de sunan Find My Kids, çocukların mobil uygulama kullanım alışkanlıklarını inceledi. Araştırma, Find My Kids’in 7-18 yaşlarındaki kullanıcıları arasından rastgele seçilen, Türkiye’den 50 bin, dünyadan ise 1 milyon kullanıcıya ait verinin anonim olarak değerlendirilmesiyle gerçekleştirildi. Araştırmanın sonuçları şöyle:

GÜNLÜK TELEFON KULLANIM SÜRESİ 4,5 SAAT

İŞTE EN ÇOK KULLANDIKLARI UYGULAMALAR

Find My Kids Ülke Müdürü Neşen Yücel, araştırmanın anne babalar tarafından dikkatle incelenmesi gereken sonuçlar ortaya koyduğunu belirterek, “Sosyal medya ve video uygulamaları ile oyunların çocuklarımızın gelişimi ve güvenliği üzerindeki etkileri bütün anne babaların gündeminde olan bir konu” dedi.

Exit mobile version