Sigorta Gazetesi

Düzenleme çıktı, vale hizmetinde sigorta zorunlu

Ocak ayında uygulamaya girecek olan yeni düzenleme ile vale hizmeti veren işletmeler, vale ve garaj sigorta poliçesi ve üçüncü şahıs mali mesuliyet sigorta poliçesi yaptıracak. Vale hizmeti veren işletme ve işyerleri, ödenecek olan tazminatları teminat altına almak amacıyla gerekli sigorta poliçelerini yaptırıp bunları hizmet verdikleri işletmeyle yaptıkları resmi hizmet sözleşmesi ekinde sunmak zorunda olacak.

Editör: Aytaç NALLAR

Vale işi yapanlar zorunlu olarak sigorta yaptıracak, vale hizmeti alan işletmeler de anlaşma yaptığı vale işletmesinden sigorta poliçesini talep edecek.

İşletmeler ve İşyerlerinin Araç Park Hizmetlerinin (Vale) Yürütülmesine İlişkin Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı. Valelerin çalışma esaslarını düzenleyen yönetmelikte sigortaya da kapsamlı yer veriliyor. Yeni düzenleme 2021’in Ocak ayının 7’sinde uygulamaya girecek.

Yeni düzenlemeye göre vale hizmeti veren işletme ve işyerleri söz konusu hizmetlere ilişkin olarak hizmet süresi içinde ortaya çıkan araç hasarlarını, trafik cezalarını ve araç çekme bedellerini tazmin etmek zorunda olacak. Buna göre, vale hizmeti veren işletme ve işyerleri, ödenecek olan tazminatları teminat altına almak amacıyla gerekli sigorta poliçelerini yaptırıp bunları hizmet verdikleri işletmeyle yaptıkları resmi hizmet sözleşmesi ekinde sunmak zorunda olacak. Bu poliçeleri sözleşme ekinde talep etmek, vale hizmeti alan işletmenin sorumluluğunda olacak. Yönetmeliğe göre vale hizmeti veren işletmeler, vale ve garaj sigorta poliçesi ve üçüncü şahıs mali mesuliyet sigorta poliçesi yaptıracak.

Yeni Düzenleme Neler Getiriyor

Yeni yönetmelikle, valelerin verecekleri hizmetlerin sınırları da çizildi. Yönetmelik ile gelen düzenlemeler şöyle:

Exit mobile version