Sigorta Gazetesi

En çok tercih edilen tasarruf aracı BES fonları oldu

2021’in ilk çeyreğinde en çok tercih edilen tasarruf aracı yüzde 24 ile bireysel emeklilik fonları oldu. İkinci sırayı ise yüzde 19 ile yastık altı altın ve nakit takip etti. Bu yılın ilk çeyreğinde düzenli tasarruf yapma oranı son 5 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

2021’in ilk çeyreğinde en çok tercih edilen tasarruf aracı yüzde 24 ile bireysel emeklilik fonları oldu. Yılın ilk çeyreğinde, düzenli tasarruf yapma oranı 5 yılın en yüksek seviyesine çıktı. arasında düzenli tasarruf yapanların oranı, 2020’nin ilk çeyreğine göre 8 puan artı ve 2021’in ilk çeyreğinde 2016’dan bu yana en yüksek seviyesine çıkarak yüzde 72’ye çıktı. ING Türkiye, kentsel yerleşim bölgelerinde yaşayan yetişkin bireylerin tasarruf eğilimlerini izlemek amacıyla 2011 yılından bu yana IPSOS iş birliğiyle gerçekleştirdiği Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2021 yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı.

Düzenli Tasarruf Yapanların Oranı 8 Puan Arttı

Tasarruf Eğilimleri Araştırması’ndan satır başları şöyle:

Pandemi Tasarruf Yapma Alışkanlığının Önemini Ortaya Koydu

ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kırmızı, düzenli tasarruf yapanların oranının önemli bir artış gösterdiğini belirterek, “Pandemi gibi belirsizlik dönemleri düzenli tasarruf yapma alışkanlığının önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Tasarruf sahibi olanlar bu zorlu dönemleri daha rahat geçirebiliyor. Bu noktada düzenli tasarruf oranının artışını olumlu bir trend olarak görüyoruz” dedi.

Exit mobile version