Evden çalışan tasarrufa odaklandı

Global teknoloji Epson, yeni Sürdürülebilirlik Endeksi Raporu’nu açıkladı. Rapora göre işletmelerin yüzde 79’u kovid-19 salgınından sonra çevre ve sosyal sorunların daha çok önemseneceğini düşünüyor. Katılımcıların yüzde 70’i evden çalışmayı sağlayacak teknoloji ürünlerinin uzun ömürlü olması ve israfı azaltması gerektiğini söylüyor.

Global teknoloji şirketi Epson yeni Sürdürülebilirlik Endeksi Raporu’nu açıkladı. Rapora göre işletmelerin yüzde 79’u kovid-19 salgınından sonra çevre ve sosyal sorunların daha çok önemseneceğini düşünüyor. Katılımcıların yüzde 70’i evden çalışmayı sağlayacak teknoloji ürünlerinin uzun ömürlü olması ve israfı azaltması gerektiğini söylüyor. Sürdürülebilirlik Endeksi Raporu, Avrupa ve Orta Doğu’da yaşayan 4 binin üzerinde katılımcının sürdürülebilirliğe yönelik eylemleri ve tutumları hakkındaki cevaplarından oluştu.

Çevre Faktörü Önemli Hale Geldi

Raporun öne çıkan sonuçları ise şöyle oldu: Hem ofisten çalışanlar hem de evden çalışanlar, çevre faktörlerinin, kendi kullanımları için sağlanan ürünlerde önemli bir rol oynaması gerektiğini söyledi. Katılımcıların yüzde 70’i, evden çalışma teknolojilerinin uzun ömürlü, enerji verimliliğine sahip veya israfı azaltıyor olması gerektiğini öne sürüyor.

Kovid-19 krizi sırasında Avrupa ve Orta Doğu’daki işletmelerin dörtte birinden azı sürdürülebilirlik ve sosyal sorunları ilk üç öncelikleri arasında değerlendirdi. Katılımcıların yüzde 83’ü satın aldıkları ürün ve hizmetlerin çevresel ve sosyal kimlik bilgilerinin önemli olduğunu öne sürüyor.

Patron Çevreyi Desteklemeli

Kovid-19 pandemisinin getirdiği yeni zorluklar, işletmelerin önceliklerini yeniden belirlemelerine neden oldu. Ancak kriz sona erdikten sonra odağın yenilenmesi bekleniyor. İşletmelerin yüzde 65’i çevre ve sosyal sorunların salgının ardından daha önemli hale geleceğini ifade ediyor. Olumlu gelecek planlaması söz konusu olduğunda bilgi teknolojileri karar vericilerinin yüzde 79’u salgından sonra çevresel ve sosyal sorunların öneminin artmasını bekliyor. Çalışanların yüzde 81’i, işverenlerinin sosyal ve çevresel sorunları desteklemesinin onlar için önemli olduğunu ortaya koydu.