Sigorta Gazetesi

EYT sonrası çalışmaya devam edecekler bunlara dikkat!

EYT’den yararlanıp emekli olacakların bir kısmı çalışmaya devam edecek. Emeklilik nedeniyle işten ayrılan sigortalıların yeniden çalışmaya başlamalarında herhangi bir sakınca bulunmuyor. Ancak şu sıralar, hem işverenlerde hem de çalışanlarda, emeklilik için işten çıkış ve çalışmaya devam etmek için yeniden işe giriş için işlemlerin nasıl yapılacağı konusunda tereddütler var. İşte, emeklilik sonrası çalışmaya devam edecekler için yapılacak işlemler.

EYT düzenlemesinden yararlanan milyonlarca çalışan emeklilik başvurularını, halen de yapmaya devam ediyorlar. Düzenlemeden yararlanacak olanların bir kısmı da işyerlerinde çalışmaya devam edecek. Bu noktada da hem işverenlerde hem de çalışanlarda, emeklilik için işten çıkış ve çalışmaya devam etmek için yeniden işe giriş için işlemlerin nasıl yapılacağı konusunda tereddütler var.

TÜRMOB, bu konuya açıklık getirmek için Emeklilik Sonrası Çalışmaya Devam Edecek Sigortalıların SGK Bildirim İşlemleri adı altında bir açıklama yayınladı. Buna göre EYT’den yararlanarak emekli olacak çalışanların 08-emeklilik veya toptan ödeme’ koduyla işten çıkışı yapılacak. Yeniden çalışmaya başlaması durumunda “8-Sosyal güvenlik destek primi” sigortalılık kodu ile 4/A sigortalı işe giriş bildirgesi verilecek. İşte, emeklilik sonrası çalışmaya devam edecekler için yapılacak işlemler.

08 KODUYLA İŞTEN ÇIKIŞ YAPILACAK

HANGİ GÜN İŞE GİRİŞ YAPILMALI?

Exit mobile version