Sigorta Gazetesi

Finansal risk sigorta fiyatları hızlı yükseldi

Howden Group’un yeni yayınladığı Türkiye Reasürans ve Sigorta Marketi 2020-2021 raporuna göre küresel sigorta şirketlerinin kapasite kısıtlamaları sebebiyle, Türkiye’deki finansal riskler sigorta fiyatları hızla yükseldi. Bu fiyat artışları, çok seçici olan ve son zamanlarda dünyada görülen yüksek hasar tecrübesi sebebiyle kapasite düşürmeye başlayan küresel reasürörler ile uyumlu olmakla birlikte bazı risklerde fiyatlar yüzde 350’ye kadar yükseldi.

Howden Group, Türkiye Reasürans ve Sigorta Marketi 2020-2021 raporunu yayımladı. Rapora göre, Türkiye’de yazılan primlerin neredeyse yarısı ‘oto sigortaları’ olmakla birlikte, bunu piyasanın yaklaşık üçte birini oluşturan ‘yangın sigortaları’ takip ediyor.

Raporda, Türk reasürans ve sigorta piyasası pandeminin etkilerine rağmen büyüme yörüngesini sürdürerek, 2020’deki stabil hasar seviyesini koruduğu belirtiliyor. Raporda ayrıca, 2015’ten 2020’ye kadar TL’deki istikrarlı prim artışına rağmen euroya çevrildiğinde primlerin aynı dönemde sabit kaldığına da dikkat çekildi.

YEREL PAZAR BOŞLUĞU DOLDURMAYA BAŞLADILAR

Türkiye Reasürans ve Sigorta Marketi 2020-2021 Raporu’ndan çarpıcı başlıklar şöyle:

EUROYA ÇEVRİLDİĞİNDE PRİMLER SABİT KALDI

SAĞLIKTA YÜZDE 19 FİYAT ARTIŞI YAŞANDI

TÜRK SİGORTA PİYASASI BÜYÜYECEK

Raporu değerlendiren Howden TMEA Bölge CEO’su Atınç Yılmaz, “Türkiye sigorta piyasası pandeminin etkilerine rağmen büyüme yörüngesini sürdürerek, 2020’deki kayıpları durağan kayıplar düzeyinde kaldı. GSYİH’nin 2022’ye kadar daha da büyümesi beklendiğinden, Türkiye için gelecek parlak görünmekte. Türkiye sigorta piyasasının da aynı şekilde büyüyeceğini öngörüyoruz” dedi.

Exit mobile version