Sigorta Gazetesi

Fitch: Hasarların çoğunu küresel reasürörler ödeyecek

Fitch Ratings, Türkiye’yi vuran deprem ile ilgili bir analiz yayınladı. Analizde, Türkiye’yi vuran deprem nedeniyle sigorta ödemelerinin çoğunun küresel reasürörler tarafından karşılanacağını belirtti. Fitch’e göre, depremin yaratacağı ekonomik kayıp, 2 ila 4 milyar dolar arasında değişecek.

Fitch Ratings’e göre, Türkiye’yi vuran deprem nedeniyle sigorta ödemelerinin çoğu küresel reasürörler tarafından karşılanacak. Fitch, analizinde, “Sigortalı kayıpların büyük çoğunluğu reasürans tarafından karşılanacak, ancak bu durum küresel reasürans piyasası bağlamında önemsiz olması muhtemeldir ve reasürörlerin derecelendirmeleri üzerinde hiçbir etkisi yoktur” dedi.

SİGORTA KAPSAMI DÜŞÜK

Fitch, durum geliştikçe ekonomik kayıpların (sigortalı ve sigortasız kayıpları içeren) tahmin edilmesinin zor olduğunu, ancak erken tahminlerin 2 milyar doları aşacağını ve 4 milyar doları veya daha fazlasına ulaşabileceğini açıkladı.

Fitch, sigortalı kayıpların, etkilenen bölgelerdeki düşük sigorta kapsamı nedeniyle çok daha düşük, belki de yaklaşık 1 milyar doları bulacağını da belirtti.

Fitch, “Bölgedeki endüstriyel müşterilere mülk ve iş kesintisi politikaları sağlayan Türk sigorta şirketleri; ticari sigortacılar, havaalanları ve limanlar da dahil olmak üzere fabrikalar ve altyapı ciddi şekilde hasar gördüğü için ciddi taleplerle karşı karşıya kalacaklar” dedi.

Exit mobile version