Sigorta Gazetesi

Hasar servisleri arasında dolu yarışı kızıştı

Dolunun adı bile yetti, oto bakım ve onarım markaları arasında, ‘en iyi dolu hasarını ben yaparım’ yarışı kızıştı.

Editör: Aytaç NALLAR

İstanbul’da 29 Eylül’de etkili olan dolu yağışı ve bu günlerde etkili olması beklenen dolu yağışı, hasar onarım şirketlerini de harekete geçirdi.

RS Servis CEO’su Ünal Ünaldı, 29 Eylül’de İstanbul’da dolu yağışı sebebiyle 10 bin kaskolu aracın, 20 bin de kaskosuz aracın hasar gördüğünü öngördüklerini ve yağıştan birkaç saat sonra gün bitmeden 500 aracın servise giriş yaptığını söyledi. Ünaldı, 2017’de yine İstanbul’da yaşanan dolu yağışı ile birlikte sektörün önemli şekilde tecrübe kazandığını ve artık çok hızlı aksiyon alabildiklerini kaydetti.

Boyasız Göçük Düzeltme

Dolu hasarının boyasız göçük düzeltme tekniği ile onarılması gerektiğini belirten Ünaldı, şunları söyledi: “Boyasız göçük düzeltme tekniği, boyanın zarar görmediği göçüklerin, özel el aletleri ile boyaya zarar vermeden onarılması tekniğidir. Uygulanan bu teknik sayesinde, aracın geleneksel yöntemlerle onarım görmemesi sebebi ile orijinalliği azami düzeyde korunmuş olur, bu sayede ikinci el satışlarda bu araçlar için değer düşüklüğü söz konusu olmaz. Özellikle son yıllarda sıkça karşılaşılan dolu yağışları nedeniyle araçlar üzerinde meydana gelen göçüklerin düzeltilmesi için kullanılan en doğru ve teknolojik yöntemdir.”

Merdiven Altı Firmalara İtibar Etmeyin

Auto King’ten yapılan yazılı açıklamada ise Genel Müdürü Engin Atakan, dolu onarım hizmetini Türkiye’ye ile tanıştırdıklarını belirterek, yaşanan son olayda ortalama 6 ila 8 bin aracın hasar gördüğünü ve bin 600 dolu hasarı müracaatı aldıklarını söyledi.

Auto King  Genel Müdürü Engin Atakan, dolu onarımında merdiven altı firmalara itibar edilmemesi gerektiğinin, aksi taktirde araçlarda ilerleyen dönemlerde farklı komplikasyonların oluşabileceğinin vurguladı. Atakan, yapılan yazılı açıklamada, şu görüşlere dile getirdi:

“Türkiye’de ilk defa dolu onarım hizmetini veren bir firma olarak araçlarda dolu nedeniyle oluşan hasarları tüm dünyaca bilinen boyasız kaporta göçük düzeltme yöntemi ile gideriyoruz.”

Exit mobile version