Sigorta Gazetesi

İlk çeyrekte afetlerin maliyeti 14 milyar dolar

2022’nin ilk çeyreği dünyada afetlerin yoğun yaşandığı bir dönem olurken, sigorta ve reasürans endüstrisinin kayıplarının 14 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor. Toplam ekonomik kayıp ise 31 milyar dolar. Buna göre yılın ilk çeyreğinde sigorta açığı 17 milyar doları buluyor.

2022’nin ilk çeyreğinde doğal afetlerden kaynaklı sigorta ve reasürans endüstrisinin kayıplarının 14 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor. Bu da sigortalı kayıpların 10 milyar doları aştığı üstü üste altıncı çeyrek olmasını sağlıyor.

Aon’un Küresel Felaket Özeti raporuna göre, 2022’nin, ilk çeyreğinde yaşanan afetlerden dolayı oluşan ekonomik kaybın 31 milyar doları olacağı tahmin edilirken, bu da 17 milyar dolarlık bir sigorta koruma açığı oluşacağı anlamına geliyor.

FIRTINALARIN MALİYETİ 4,3 MİLYAR DOLAR

Rapora göre; 2022’nin ilk çeyreğinde, Batı ve Orta Avrupa’daki fırtınalar ile Avustralya’da seller, Japonya’da deprem, ABD’de de fırtına ve kasırgalar hesaba katıldığında dünya genelinde aktif bir doğal afet faaliyeti dönemi yaşandı.

Raporda, Avrupa’daki fırtınaların sigorta ve reasürans piyasasına 4,3 milyar dolar zarara neden olduğu belirtiliyor. Mart ayında Japonya’daki depremin ise 2 milyar dolardan fazla sigortalı kayba yol açacağı tahmin ediliyor. Avustralya’daki sellerin ise 1,82 milyar dolarlık sigortalı kayıp yarattığı tahmin edilse de Avustralya Sigorta Konseyi’nin açıkladığı rakam 1,9 milyar doları buluyor.

Asya-Pasifik (APAC), Avrupa (7 milyar dolar) ve Amerika Birleşik Devletleri (6 milyar dolar) ile birinci çeyrek ekonomik kayıpların en yüksek yüzdesini yaşadı.

Exit mobile version