İş Portföy ‘Yılın Portföy Yönetim Şirketi’ seçildi

200’den fazla ülkede yayımlanan “Global Banking & Finance” dergisinin düzenlediği “Global Banking & Finance Awards 2021” ödüllerinde “Türkiye’de Yılın Portföy Yönetim Şirketi” ödülüne İş Portföy layık görüldü.

Toplam 67,7 milyar TL değerinde varlık yöneten İş Portföy, 200’den fazla ülkede yayımlanan, finans dünyasının önde gelen yayınlarından “Global Banking & Finance”ın düzenlediği “Global Banking & Finance Awards 2021” ödüllerinde, “Türkiye’de Yılın Portföy Yönetim Şirketi” olarak adını yazdırdı.

Finans sektörünün farklı alanlarında uzmanlıklarıyla ve üstün başarılarıyla öne çıkan şirketleri belirlemek üzere verilen Global Banking&Finance Ödülleri global bankacılık ve finans dünyasında bilinirliğe sahip olup, sektördeki yenilikçiliği, başarıları, ilerleme getiren ve ilham veren değişimleri yansıtmayı hedefliyor. Ödül sahipleri önce, oldukça rekabetçi bir aday belirleme stratejisi izleyen Global Banking&Finance araştırma takımının ön elemesinden, sonra da editör ve yayıncının olduğu genel jürinin nihai değerlendirmesinden geçerek belirleniyor.

Sürdürülebilirlik, Cinsiyet Eşitliği Temalarına Dayalı Fonlar

Teknoloji, sürdürülebilirlik ve cinsiyet eşitliği temalarına dayalı yenilikçi ve özgün yatırım fonları ile Türkiye’de ilklere imza atan İş Portföy’ün Genel Müdürü Tevfik Eraslan, kazanılan ödül hakkında açıklamada bulundu:

“Kurulduğumuz ilk günden itibaren Türkiye’nin en büyük özel portföy yönetim şirketi olmaktan daha ötesini hedefledik. Her geçen gün hizmet standartlarımızı daha da yükseğe taşıyıp, yenilikçi ürünlere odaklanarak stratejimizi çağın dönüşümüne adapte ediyoruz. Aldığımız bu ödül, bize hedeflerimize ulaşıyor olmanın mutluluğunu yaşatıyor. Türkiye’de portföy yönetiminde ilk ve tek olan birçok fonu ve hizmeti hayata geçirdik. Son beş yılda yerli ve yabancı farklı kurumlar tarafından 12 kez ödüle layık görüldük. Fonlarımızın başarısından ve aldığımız ödüllerden cesaret alarak, yeni hedeflerimiz için çalışmaya devam ediyoruz. İş Portföy olarak önümüzdeki yıllarda da teknolojik dönüşümü iş modelimize daha fazla entegre ederek, tasarruf sahiplerine beklentileriyle uyumlu, yüksek standartlarda ürünler sunmanın gayretinde olacağız.”