Sigorta Gazetesi

İŞKUR, sigortacılıkta aranan eleman listesini yayınladı

İŞKUR, aranan elemanlar listesine açıkladı. İŞKUR’a, işyerlerinden, sigortacılık alanında çalışacak 100’e yakın eleman talebi geldi. İşte o talepler ve eleman arayan iller.

Son açıklanan verilere göre işverenlerden, İŞKUR’a, 135 binin üzerinde eleman talebi geldi. Aranan elemanlar arasında sigortacılıkta çalışmak isteyenler de var. İŞKUR, aranan elemanlar listesine açıkladı. İŞKUR’a, işyerlerinden, sigortacılık alanında çalışacak 100’e yakın eleman talebi geldi. İŞKUR’da açıklanan açık iş ilanlarına (işverenlerden İŞKUR’a gelen eleman arama başvurusu) göre teknik personelden yöneticiye kadar sigortacılıkta birçok alanda eleman aranıyor.

Türkiye’nin birçok ilinden İŞKUR’a gelen eleman talepleri; sigorta acentesi teknik personeli, sigorta memuru, sağlık ve hayat sigortaları alanında sigorta satış temsilcisi, sigorta şirketi hasar ve tazminat personeli yöneticisi, sigorta şirketi teknik personeli yöneticisi ve sigortacıdan oluşuyor. Bu ilanlara başvuracak olanlar öncelikle İŞKUR’a kayıt olacaklar. Kayıt sonrası ‘eleman aranıyor’ bölümüne girip, bulundukları bölgedeki iş ilanlarını bulup, başvurabilecekler.

İŞKUR’un açıkladığı verilere göre işverenler; 48 sigorta acentesi teknik personeli, 1 sigorta memuru, 8 sigorta satış temsilcisi, hasar ve tazminat personeli, 3 sigorta teknik personeli yöneticisi ve 34 sigortacı arıyor.

Sigortacılıkta çalışacak elemanlar sadece İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde aranmıyor. Adana, Konya, Kocaeli, Balıkesir, Eskişehir, Adana, Yalova, Denizli, Mersin, Çanakkale, Sakarya, Giresun, Sakarya illerinde sigortacılıkta çalışacak elemanlar aranıyor.

Exit mobile version