Sigorta Gazetesi

İşte, deprem bölgesinde alınan tedbirler

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen deprem sonrası depremin etkisini azaltmak için sosyal güvenlikte birçok tedbir alındı ve destekler sağlandı. Sadece sosyal güvenlik değil özel sigortalar da OHAL kapsamında uygulanacak tedbirleri sıraladı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen deprem sonrası hem depremin etkisini azaltmak hem de ilan edilen OHAL kapsamında sosyal güvenlikte birçok tedbir alındı ve destekler sağlandı. Sadece sosyal güvenlik değil özel sigortalar da OHAL kapsamında uygulanacak tedbirleri sıraladı. Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde işverenlerin ve sigortalıların yükümlülükleri ertelendi.

Bu kapsamda tüm sigorta prim ödemeleri, prim borçları 31 Ağustos tarihine kadar ertelendi. Genel sağlık sigortası kapsamında da depremzedelere yönelik sağlık tedbirleri de uygulamaya sokuldu. Bu çerçevede özel sigorta şirketleri de tüm sigorta branşlarında süreleri uzattılar. İşte, deprem bölgesine yönelik alınan tedbirler ve uygulamalar.

PRİM BORÇLARI ERTELENDİ

MUAYENE TARİHLERİ DEĞİŞTİ

MAAŞLAR ERKENE ÇEKİLDİ

Noyan Doğan/Hürriyet Gazetesi

Exit mobile version