Sigorta Gazetesi

İşte, dünyanın en büyük reasürans şirketleri sıralaması

AM Best, 2021 yılı dünyanın en büyük reasürans şirketleri sıralamasını yayınladı. Munich Re, geçen yıl en büyük reasürör olarak en üst sıradaki yerini korudu. Munich Re, brüt hayat ve hayat dışı reasürans primleri 46,8 milyar dolardan fazla yazıldı. İkinci sırayı 39,2 milyar dolar primle Swiss Re aldı.

AM Best, 2021 yılı dünyanın en büyük reasürans şirketleri sıralamasını yayınladı. Buna göre, 2021 yılında reasürans şirketleri sıralamasında ciddi değişiklikler oldu. Best’ten gelen yeni veriler, ilk 10 listesinde özellikle önemli değişiklikler görüldüğünü gösteriyor.

Munich Re, geçen yıl en büyük reasürör olarak en üst sıradaki yerini korudu. Munich Re, brüt hayat ve hayat dışı reasürans primleri 46,8 milyar dolardan fazla yazıldı. İkinci sırayı 39,2 milyar dolar primle Swiss Re aldı. Üçüncü sarıya ise 31,4 milyar dolarla Hannover Re aldı.

CANADA LIFE DÖRT BASAMAK ÇIKTI

Ancak dünyanın en büyük reasürans şirketleri sıralamasında sekizinci sıradaki Canada Life Re, dört basamak yukarı çıkarak, 23,5 milyar dolar prim üretimi ile dördüncü sıraya oturdu. Canada Life Re’yi, SCOR, Berkshire Hathaway, China Re ve Lloyd’s takip etti.

Best, Canada Life Re’nin 2021 yılında, Japon tüm yaşam sigortalarının milyarlarca dolarlık blok transferinin yanı sıra Hollanda ve İngiltere’deki emeklilik yükümlülüklerini yeniden sigortalama anlaşmaları da dahil olmak üzere birkaç yeni uzun vadeli reasürans anlaşmasına girdiğini belirtti.

KUR DALGALANMALARI ETKİLERİ

Buna ek olarak, 2020’de 10. sırada yer alan Korean Re, kur dalgalanmaları nedeniyle bu yıl ilk 10 listesinden 13. sıraya geriledi. Yaklaşık yüzde 7’lik prim büyümesine rağmen, China Re, sekizinci sıraya geriledi.

İlk 10’un ortalama birleşik oranı, 2020’deki 104,9’dan önemli ölçüde daha iyi olan 99,2 iken, ilk 15 hayat dışı reasürans grubunun ortalama birleşik oranı 98,5 idi.

En Büyük Reasürans Şirketleri Sıralamasında İlk 10

Exit mobile version