Sigorta Gazetesi

Kovid-19 sigortacıların psikolojisini bozdu

Dünya çapında sigorta uzmanları ile yapılan anket, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Ankete göre, kovid-19 salgını nedeniyle 10 sigorta uzmanından 6’sı depresyon, anksiyete gibi ruhsal sağlık sorunları yaşıyor. Ankete katılanların bir kısmı da ruhsal sorun yaşayıp yaşamadığını bilmiyor. Anket, sadece sigorta uzmanlarını değil sigortacıların, salgın döneminde ruhsal sağlık sorunları yaşayan müşterilerle olan ilişkilerine de açıklık getiriyor.

Editör: Serdar YİĞİTOL

10 sigorta uzmanından 6’sı, salgın sırasında depresyon, anksiyete, duygusal sıkıntı gibi sağlık sorunu yaşıyor. Dünya çapında sigorta uzmanları ile yapılan anketin sonuçları ilginç. Sigorta uzmanları, salgın nedeniyle ciddi ruh sağlığı yaşıyor.

Ocak ayında yapılan anket çalışmasına göre ankete katılan sigorta uzmanlarının sadece üçte biri zihinsel sağlıklarının pandemiden etkilenmediğini, yüzde 7’si ise depresyonda olup olmadıklarından emin olmadıklarını belirtirken, geri kalanlar ise salgın sürecinde depresyon, anksiyete sorunları yaşadıklarını söylüyor. Anketi gerçekleştiren kuruluş ise Chartered Insurance Institute.

Uzmanlar Uyarıyor!

Uzmanlar, sigortanın, dünyada milyonlarca kişinin hayatında önemli rol oynadığını ifade ederek, kovid-19’un, 2020’de, sigortalıları ciddi anlamda etkilediğini ve sigortalı sayısında da çarpıcı artışa neden olduğunu vurguluyor. Bu durumun da müşterilere hizmet veren sigortacıların iş süreçlerini etkilediğini belirten uzmanlar, bir de uyarıda bulunarak, sigortacıların, kendilerini müşteri yerine koyarak iş süreçlerini yönetmeleri gerektiğine dikkat çekiyorlar. Uzmanlar, “Salgın, toplumların tüm kesimlerinin ruh sağlığında bozulmalar yarattı. Bunların içinde sigortacıların da olması doğal. Ancak salgında sigorta uzmanlarının kişilere verdiği destek önemli. Sigortacıların bu süreci iyi yönetmesi gerekiyor” diyor.  Uzmanlar, bu süreçte, işverenlerin de, işyerlerinde etkili bir ruh sağlığı desteği vermesi gerektiğine de değiniyorlar.

Müşteri İle Nasıl İlişki Kuracaksınız?

Öte yandan, İngiliz Ruh Sağlığı Merkezi (Mental Health UK) ‘Ruh sağlığı ve sigorta’ başlıklı bir rapor da yayınladı. Rapora göre, ruh sağlığı sorunları olan müşterilerin sigorta satın alırken algıladıkları deneyimler ve engelleri ortaya koyuyor. Buna göre, birçoğu ya reddedileceklerinden korkuyor ya da durumlarını tartışmaktan rahatsız oluyor.

Uzmanlar, salgın sürecinde, sigortacıların, müşteriye nasıl yaklaşacakları yönünde de önerilerde bulunuyor:

Exit mobile version