Sigorta Gazetesi

Milyonlarca araç sahibi kaskosuz yola çıkıyor

Generali Sigorta CEO’su Sylvain Ducros, Son dönemlerde kasko sigortalarına gelen zamlar sebebiyle milyonlarca araç sahibinin kasko sigortası olmadan yola çıktığını belirterek, “Ancak bu olumsuz tabloyu tersine çevirecek çözümler mevcut” dedi.

Ducros, araçlarda meydana gelen ufak hasarların dahi kasko yaptırmaktan daha pahalıya mal olabildiğini söyledi. Özellikle araç sayısının yoğun olduğu bölgelerdeki aktif kaza riski de göz önünde bulundurulduğunda kasko sigortası yaptırmanın öneminin bir kez daha anlaşıldığını belirten Ducros, “Son dönemlerde kasko sigortalarına gelen zamlar sebebiyle milyonlarca araç sahibi kasko sigortası olmadan yola çıkıyor. Ancak bu olumsuz tabloyu tersine çevirecek çözümler mevcut” dedi.

HER TEMİNAT FİYATI ARTIRIYOR

Sylvain Ducros, modüler kasko sigorta ürünleri ile bütçe ve müşteri ihtiyaçlarına göre şekillenen özel poliçeler oluşturabilme imkanı bulunduğunu ifade ederek, araç sahiplerinin istediği sigorta türünün teminatları arasından seçim yapmalarının da kasko sigorta primini düşüreceğini kaydetti. Ducros: “Çünkü, sigorta poliçesine dahil edilen her bir teminat kaskonuzun fiyatını yükseltiyor. Bu durum araç sahiplerine bütçelerini aşan ödemeleri beraberinde getiriyor” dedi.

Hasarsızlık koruma teminatının kaskoya dahil edilerek veya muafiyetli kasko tercih edilerek kasko priminin önemli oranda düşürebileceğini de aktaran Ducros, artık kasko sigortalarının müşterilerin ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendirilebileceğini belirtti.

Exit mobile version