Özel emeklilikten beş maaş alan bile var

İngilizlerin yarısına yakını üç veya daha fazla emekli aylığı alıyor. İngiltere’de yapılan özel emeklilik anketi, ilginç sonuçlar ortaya koydu. İngilizlerin yüzde 40’tan fazlası devletin sağladığı emekli aylığının yanı sıra 3 veya daha fazla emekli aylığı alıyor.

İngiltere’de çalışanlar üzerine yapılan anket, özel emeklilik planları hakkında önemli sonuçlar ortaya çıkardı. Anket, İngiltere’de, özel emeklilik planlarının yaygınlığını da ortaya koyuyor. Ankete göre, İngiltere’de, her 5 erkekten biri 5 veya daha fazla emekli aylığına sahip. Her 10 kadından biri ise bu imkana sahip. Her beş Londralıdan biri aynı şekilde 5 veya daha fazla emekli aylığı alıyor.

Emeklilik Planlarını Zor Takip Ediyorlar

Yine ankete göre 35-44 yaş grubu arasındakiler 5 veya daha fazla emekli maaşı alma olasılığı en yüksek yaş grubu. Anketin sonuçlarına göre kişiler; özel emeklilik, mesleki emeklilik gibi emeklilik sistemleri ile birlikte devletin sunduğu emeklilik sistemini takip etmek için yardımcı bir uygulama kullanıyor.

Anketin sonuçlarını yorumlayan uzmanlar, ortalama bir Britanyalının, yaşamları boyunca en az altı işte çalıştığını, bu durumun da otomatik sisteme göre her yeni işverenden bir emeklilik maaşı biriktirebildiklerini söylüyor. Uzmanlar, birçok çalışanın, önceki işlerindeki emeklilik planlarını ve ödedikleri emeklilik fonlarını takip etmekte zorlandıklarını da vurguluyorlar.

Çalışanların emeklilik planlarını ve emeklilik fonlarını takip etmek için şirketler ve uygulamalar bulunuyor ve bu da İngiltere’de ayrı meslek halinde.