Sigorta Gazetesi

SEDDK’dan OHAL kararları. Prim ertelendi, taksit geldi

SEDDK, aldığı kararla, deprem bölgelerine yönelik uygulanacak sigorta tedbirlerini açıkladı. Buna göre, sigorta prim tahsilatları 1 Mayıs tarihine uzatılırken, zorunlu deprem sigortası poliçeleri, prim tahsilatı en erken 1 Mayıs tarihinde yapılmak üzere otomatik olarak yenilenecek. Trafik sigortası ve zorunlu deprem sigortası poliçelerinde prim ödemelerinde en az 6 taksit yapılacak.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), deprem bölgelerine yönelik uygulanacak sigorta tedbirlerini açıkladı. SEDDK’dan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 13,5 milyon kişi etkileyen tarihin en büyük deprem felaketi için SEDDK olarak bağlı bulunan tüm kurumlar ve sektör paydaşlarıyla finansal ve operasyonel çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.

İlan edilen Olağanüstü Hal kapsamında depremden etkilenen vatandaşlar ve kurumlar ile sahada zor şartlarda görev yapan acenteler ve eksperler için sigorta hasar süreçlerini etkin şekilde yönetmeleri adına kararlar alındığının vurgulandığı SEDDK açıklamasında, kararlar şöyle sıralandı:

İŞTE O KARARLAR

AKADEMİSYENLER HASAR RAPORU HAZIRLAYACAK

SEDDK’dan yapılan açıklamada, Türk Reasürans’ın ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun depremin yaşandığı andan itibaren deprem bölgelerine intikal ederek gerek merkez gerekse saha çalışmalarıyla attığı adımlar da şöyle sıralandı:

Exit mobile version