spot_img
Pazar, Mayıs 19, 2024

GÜNCEL HABERLER

HDI Sigorta ile PSA Finans işbirliği

0
HDI Sigorta, ‘PSA Kasko’ adlı ürün için PSA Finans ile iş birliği anlaşması imzaladı. İki firmanın pazarda güçlerini birleştirdiği iş birliği kapsamında otomotiv bayileri...

Kaan Kemal Öner’in solo sergisi Quick Art Space’te

0
Kaan Kemal Öner’in “Gökyüzünün Karnında(n)” başlıklı ilk solo sergisi Uras Kızıl küratörlüğünde 11 Mayıs – 28 Haziran tarihleri arasında Quick Art Space’te gerçekleşiyor. (BASIN BÜLTENİ)...

Türkiye Sigorta Birliği sigortacılığı gençlerle buluşturuyor

0
Türkiye Sigorta Birliği (TSB) İstanbul Üniversitesi Kariyer Günleri’nde yer alarak gençlerle sigortacılığı anlattı. TSB Genel Sekreter Yardımcısı Aysun Yıldız Özer, 16 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul...

Türkiye Sigorta engel tanımayanların yanında

0
Türkiye Sigorta, engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için aldığı aksiyonlara bir yenisini daha ekleyerek web sitesini engelliler için uygun hale getirdi. (BASIN BÜLTENİ) Ay Yıldızlı formayı...

İş Bankası Anadolu Sigorta işbirliği ile kefalet sigortası

0
Türkiye İş Bankası ve Anadolu Sigorta iş birliği ile hayata geçirilen kefalet sigortası ürünü ile ihracatçı müşterilerin finansmana erişimi kolaylaşıyor. Kefalet sigortasının sunduğu ek...

QCAR Mobilite birinci yaşını kutluyor

0
“Ekonomik, pratik, tam senlik yolculuk” sloganıyla yola çıkan QCAR Mobilite, birinci yıl dönümünü kutladı. (BASIN BÜLTENİ) Mayıs 2023’te faaliyetlerine başlayan ve Maher Holding'in en yeni...

TAYK HDI Sigorta Kupası’nın sahipleri belli oldu

0
11-12 Mayıs tarihleri arasında Kalamış’ta gerçekleşen ve kıyasıya mücadeleye sahne olan TAYK HDI Sigorta Kupası’nda 5 farklı kategoride kazanan takımlar belli oldu.  Sağlıklı ve...

Anadolu Sigorta Türkiye’nin En İtibarlı İş Ortağı seçildi

0
Anadolu Sigorta, Marketing Türkiye ve Kuantum Araştırma iş birliğiyle düzenlenen B2B Excellence Awards’ta “Sağlık Sigortası” kategorisinde “Türkiye’nin En İtibarlı İş Ortağı” ödülünü kazandı.  (BASIN BÜLTENİ)...

Magdeburger, iş ortakları ile birlikte Karadağ’ı ziyaret etti

0
Magdeburger Sigorta, geçtiğimiz yıl düzenlediği kampanyalarda başarı gösteren iş ortakları ile Karadağ’a seyahat düzenledi. Seyahat sırasında bir Orta Çağ Kalesi içerisinde bulunan Kotor şehri,...

Türkiye Sigorta, tarımın da güvencesi

0
Türkiye Sigorta, ülkemizde tarım alanında güvence sunan önemli kurumlardan olmayı sürdürüyor. Türkiye Sigorta, çiftçilere sunduğu kapsamlı ürünleri ile dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem,...
GenelSEDDK’dan OHAL kararları. Prim ertelendi, taksit geldi

SEDDK’dan OHAL kararları. Prim ertelendi, taksit geldi

SEDDK, aldığı kararla, deprem bölgelerine yönelik uygulanacak sigorta tedbirlerini açıkladı. Buna göre, sigorta prim tahsilatları 1 Mayıs tarihine uzatılırken, zorunlu deprem sigortası poliçeleri, prim tahsilatı en erken 1 Mayıs tarihinde yapılmak üzere otomatik olarak yenilenecek. Trafik sigortası ve zorunlu deprem sigortası poliçelerinde prim ödemelerinde en az 6 taksit yapılacak.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), deprem bölgelerine yönelik uygulanacak sigorta tedbirlerini açıkladı. SEDDK’dan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 13,5 milyon kişi etkileyen tarihin en büyük deprem felaketi için SEDDK olarak bağlı bulunan tüm kurumlar ve sektör paydaşlarıyla finansal ve operasyonel çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.

İlan edilen Olağanüstü Hal kapsamında depremden etkilenen vatandaşlar ve kurumlar ile sahada zor şartlarda görev yapan acenteler ve eksperler için sigorta hasar süreçlerini etkin şekilde yönetmeleri adına kararlar alındığının vurgulandığı SEDDK açıklamasında, kararlar şöyle sıralandı:

İŞTE O KARARLAR

  • 6 Şubat ve 1 Mayıs tarihlerinde vadesi sona eren tüm branşlardaki sigorta poliçelerinin yürürlük süreleri, prim tahsilatı en erken 1 Mayıs tarihinde yapılmak üzere 1 Mayıs tarihine kadar uzatıldı.
  • Ağır hasarlı konutlar hariç 6 Şubat ve 1 Mayıs tarihleri arasında yürürlüğü sona eren zorunlu deprem sigortası poliçelerinin, prim tahsilatı en erken 1 Mayıs tarihinde yapılmak üzere otomatik olarak yenilenecek.
  • 6 Şubat ve 1 Mayıs tarihleri arasında tüm sigorta branşlarında geçerli olmak üzere yeni tanzim edilecek poliçelerde prim tahsilat tarihini en erken 1 Mayıs olarak belirlendi.
  • Trafik sigortası ve zorunlu deprem sigortası poliçelerinde prim ödemelerinde en az 6 taksit yapılması zorunluluğu getirildi.
  • Trafik sigortasında poliçenin zamanında yenilenmemesi sebebiyle yapılması gereken ilave prim (sürprim) ödemeleri iptal edildi.
  • 6 Şubat ve 1 Mayıs tarihleri arasında prim tahsilatı yapılamaması sebebiyle iptale konu olabilecek tüm sigorta branşlarındaki poliçelerde sigorta şirketlerinin poliçe iptal etme yetkisi 1 Mayıs tarihine kadar geçici olarak kaldırıldı.
  • Rizikonun gerçekleştiği hasarlarda tüm sigorta branşlarındaki poliçelere ilişkin olarak hasar ihbarları ve tazminat ödemeleri sigorta şirketleri tarafından öncelikli olarak değerlendirilecek.
  • Tüm illerde geçerli olmak üzere sigorta acenteleri, sigorta ve reasürans brokerleri ile sigorta eksperleri için Statik IP kullanım zorunluluğu 1 Mayıs tarihine kadar geçici olarak kaldırıldı.
  • Sigortacılık Eğitim Merkezi tarafından yapılacak olan tüm sınavlar (eksper, acente teknik personel, hayat dışı sigorta hakemliği) 1 Mayıs tarihinden sonraki bir tarihe ertelendi.

AKADEMİSYENLER HASAR RAPORU HAZIRLAYACAK

SEDDK’dan yapılan açıklamada, Türk Reasürans’ın ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun depremin yaşandığı andan itibaren deprem bölgelerine intikal ederek gerek merkez gerekse saha çalışmalarıyla attığı adımlar da şöyle sıralandı:

  • Tahsilat sorununun poliçe yenilemesine mani olmaması için gerekli tedbirler alındı.
  • AloDask 125 çağrı merkezi açılarak 7 gün 24 saat olarak çalışmaya başladı.
  • IVR, SMS, web ve e-devlet üzerinden hasar ihbarı alınması için altyapı tamamlandı.
  • 10 Şubat 2023 itibarıyla 30 bini aşkın hasar ihbarı işleme alındı. TOBB-SEİK ile koordineli şekilde eksper görevlendirmelerine başlandı.
  • Deprem bölgelerinde sahaya çıkacak 600 eksperin yanı sıra üniversitelerin ilgili bölümlerinden akademisyenlerin genel hasar durumu raporu hazırlamaları istenmiş olup sürecin hızlandırılması adına gerektiğinde ilave tedbirler uygulanacak.
  • Deprem tırı ilk olarak Kahramanmaraş’a yerleşerek hizmete başlamış olup diğer mobil ofisler ise 13 Şubat itibarıyla faaliyete geçecek.
  • Yıkık binalar için ivedi bir şekilde tazminat süreçleri başlatıldı ve 24 saat içinde ilk hasar tazminat ödemesi yapıldı.

İLGİLİ HABERLER