TSB Genel Sekreter Yardımcımız Şenol S. Şentürk, “Uzun Süreli Bakım ve Sigorta Sistemi: Dünya Modelleri ve Türkiye Perspektifi” başlıklı oturumda konuşmacı olarak yer aldı.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreter Yardımcımız Şenol S. Şentürk, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından düzenlenen 11. Türk Tıp Dünyası Kurultayı kapsamında “Türkiye Yaşlılık, Yaşlı Sağlığı ve Sağlıklı Yaşlanma Politikaları Çalıştayı’nda “Uzun Süreli Bakım ve Sigorta Sistemi: Dünya Modelleri ve Türkiye Perspektifi” başlıklı oturumda konuşmacı olarak yer aldı.
Şentürk konuşmasında, Türkiye’de uzun süreli bakım hizmetlerinin mevcut durumu ve aile içi bakım modelinin sürdürülebilirliği, Almanya ve Japonya’nın zorunlu prim esaslı uzun süreli bakım sigortası yapıları, ABD’de bireysel uzun süreli bakım sigortasında yaşanan aktüeryal ve finansal sorunlar, Türkiye’nin demografik dönüşümü ışığında uzun süreli bakım için finansman modelleri, Kamu sistemi ile özel sigortanın tamamlayıcı rollerinin nasıl kurgulanabileceği konularında değerlendirmelerde bulundu.
Şentürk, Türkiye’nin aile içi bakım ağırlıklı mevcut yapıdan; kurumsal, sürdürülebilir ve finansal olarak güvence altına alınmış bir uzun süreli bakım modeline geçişinin önemine dikkat çekti. Özel sigorta sektörünün kamu tarafından oluşturulacak birinci basamak uzun süreli bakım yapısını tamamlayıcı nitelikte ürünler ve çözümlerle güçlendirmeye hazır olduğunu ifade etti.














