Sigorta Haftası’nın mottosu belli oldu

Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Özgür Obalı, 23 Mayıs haftası kutlanacak olan 11. Sigorta Haftası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Obalı, bu seneki Sigorta Haftası’nın mottosunu, ‘Sigorta Kıymet Bilmektir’ olarak belirlediklerini açıkladı.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreteri Özgür Obalı, Sigorta Haftası’nın bu seneki mottosunu, ‘Sigorta Kıymet Bilmektir’ olarak belirlediklerini söyledi. Özgür Obalı, 23 Mayıs haftası kutlanacak olan 11. Sigorta Haftası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Obalı, Sigorta Haftası’nın, 2019-2013 döneminde, Hazine Müsteşarlığı döneminde tanıtım stratejisi çerçevesinde, sigortacılığı kamuoyuna tanıtımı, sigorta konusunda bilgilendirme kapsamında uygulamaya girdiğini belirterek, 2011 yılından bu yana da düzenli olarak kutlandığını açıkladı.

Obalı, Sigorta Haftası’nın, kamuoyunda sigorta bilincini artırdığını kaydederek, “Halka indirmek amacı ile her yıl daha da fazla etkinlik düzenlemeye çalışıyoruz. Sadece biz değil bu arada sigortacılığın tüm paydaşları bunu yapıyor. Burada en önemli paydaşımız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB). Ülke sathına yayılmış, 16 bin acenteyi temsil eden bir kuruluş olduğu için birçok ilde farklı etkinlikler yapılıyor” dedi.

ZİRVE İKİ GÜN SÜRECEK

Özgür Obalı, Sigorta Haftası kapsamında 23-24 Mayıs tarihlerinde iki gün serecek Sigorta Zirvesi düzenleneceğini vurgulayarak, şu açıklamaları yaptı:

“Zirvede ağırlıklı olarak uluslararası katılımcıların daha çok konuk olduğu olduğu üç ayrı panel yapılacak. Bunlar aslında son dönemde oyunun kurallarını değiştiren konu başlıkları. Bir tanesi pandeminin hayatımızda yarattığı değişiklikler, diğeri iklim konusu, üçüncüsü da dijitalleşme. Zirvenin ikinci gününde Türkiye’nin Avrasya sigortacılığı ve Balkanlar’la arasındaki köprü rolünü konuşacağız. Umarım bu toplantıdan iyi işbirlikleri çıkar.”

GENÇLERLE BULUŞACAĞIZ

Bu seneki Sigorta Haftası’nın mottosunu, ‘Sigorta Kıymet Bilmektir’ olarak belirlediklerini de belirten Obalı, “Kıymet bilmek kavramı bence çok değerli. Şu anlamda; biz hem malımızı hem canımızın çok değerli olduğunun farkında mıyız? Farkındayız, ama bunu aslında korumak veya kollamak için neler yapıyoruz? Sadece endişe etmek ya da iyi bir yere saklamak mı, bunun çözümü? Bir yerden de bir sigorta ürünü ile onu desteklemek önemli. Bu kıymetleri korumak için de en önemli enstrüman elimizde; sigorta. Bu anlamda kamuoyunu bilinçlendirme bilgilendirme yönünde bir motto seçmeye çalıştık. Ayrıca genç profesyonellerimize yönelik bir makale yarışması düzenledik. Onunla ilgili bir buluşmamız olacak. Özellikle üniversite öğrencilerini zirveye çağırdık. Onlar da bizimle beraberler ve hem bu makale yarışması ile onların en iyilerini ödüllendireceğiz ve küçük bir kitapçık halinde kamuoyuyla paylaşacağız” şeklinde konuştu.