Sigorta Gazetesi

‘Sigortacılıkta halen yetenek açığı var’

Sigorta sektörünün salgın döneminde önemli zorlukların üstesinden geldiğini, ciddi bir dönüşümden geçtiğini söyleyen Girişimci ve İK Danışmanı Selmin Gök, “Sektör büyük krizlerde varlığının önemini bir kez daha ispat etse de sigorta şirketleri hala yetenek açığı başta olmak üzere çalışan aidiyeti, bağlılığı gibi birçok problemle karşı karşıya” dedi.

Artan belirsizlik, yüksek enflasyon ve riskler, iş dünyasını temkinli olmaya zorlarken, mevcut çalışanların da ücret, yan haklar, çalışma modelleri ve eğitim-gelişim konularında her zamankinden daha talepkâr olması şirketlerin üzerindeki baskıyı arttırıyor. Artan yetenek açığı tüm sektörlerde ‘yetenek savaşlarını’ körüklerken çekici işverenler/sektörler arasında üst sıralarda kendine henüz yer bulamayan sigortacılık sektörü, bu savaşta kendini güvensiz ve geride kalmış hissediyor.

Hibrit çalışma modelinin yaygınlaştığı iş dünyası için 2023’ün de zorlu bir yıl olacağı, ancak geleceğin iş dünyasını şekillendireceği öngörülüyor. 2023’ün bu anlamda sigortacılar için kritik önem taşıdığını ileten Girişimci ve İK Danışmanı Selmin Gök; çalışanların işverenlerden beklentilerinin değiştiğini ve bu durumun sektör için yetenek kazanımı anlamında önemli bir fırsat sunduğunu söylüyor.

ÇALIŞAN GELİŞİMİNE YATIRIM

Yetenek savaşında güç kazanmak isteyen şirketler, yeni çalışma ve iş gücü modelleri doğrultusunda çalışan gelişimine yönelik yatırımlarını arttırıyor. Salgın dönemi sonrası yaşanan değişimlerin, önümüzdeki yılların bir ön gösterimi niteliğinde olduğunu ileten Selmin Gök, “Sigorta sektörü çalışan gelişimine yapacağı yatırımı son derece önemsemeli. Yetenekleri kazanmak, elde tutmak için ücret, yan haklar gibi hijyen faktörler kadar gelişim ve öğrenme kaynaklarının esnekliğinin de önemli kriterlerden biri olduğunu görüyoruz. Bu nedenle sigorta şirketleri eğitim ve öğrenme olanaklarını en hızlı şekilde gözden geçirmek durumunda” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR GELİŞİM ALANLARI

Devlet politikaları, mevzuat düzenlemeleri, yeni modellemeler gibi yapısal önemlerin dışında sektörün mevcut iş gücünün becerilerini yeni dünyaya göre geliştirmesinin de önemine değinen Gök, şunları söyledi:

“Çözümün sürdürülebilir gelişim alanları yaratmaktan ve anlamlı kariyer yolları inşa etmekten geçtiğini vurgulamak istiyorum. Sigorta sektörünün çekiciliğini arttırmak, sektörü profesyonel anlamda cazip ve diğer sektörlerle rekabet edebilir hale getirebilmek için çalışanların değişen beklentilerini çok iyi anlamalıyız. Şirketler geleceğin kendileri için nasıl olacağı hakkında vakit kaybetmeden düşünmeye başlamalı ve aksiyona geçmeli. İnsan kaynakları politikaları gerekli ise baştan yazılmalı.”

Exit mobile version