Sigorta Gazetesi

Teminat tutarları arttı

SEDDK, sigorta brokerlerinin mesleki faaliyetlerinden dolayı verebilecekleri zararlara karşı yaptıracakları mesleki sorumluluk sigortasının teminat tutarlarını artırdı.

Sigorta brokerlerinin mesleki faaliyetlerinden dolayı verebilecekleri zararlara karşı yaptıracakları mesleki sorumluluk sigortasının teminat tutarı arttı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDD), Sigorta ve Reasürans Brokerleri Yönetmeliğinin Uygulanmasına İlişkin Genelgede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Genelge yayımladı ve 2022 yılı brokerlerin mesleki sorumluluk sigortası teminat tutarlarını belirledi.

Brokerler, mesleki faaliyetlerinden dolayı verebilecekleri zararlara karşı mesleki sorumluluk sigortası yaptırmak zorundalar ve mesleki sorumluluk sigortası olmadan brokerlik faaliyetinde bulunamıyorlar.

Yeni genelge ile SEDDK; mesleki sorumluluk sigortasının, herhangi bir tazminat talebi için teminatı en az 1 milyon TL ve bir yıl boyunca tüm tazminat talepleri için teminat en az 5 milyon TL olmak üzere yaptırılması gerekecek.

Mesleki sorumluluk sigortasında muafiyetin yer alması durumunda, muafiyetin, hasarın azami yüzde 5’i tutarında olması gerekecek.

Exit mobile version