Sigorta Gazetesi

Trafik sigortası satmaktan kaçınanlara yönelik genelge

SEDDK, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin Poliçe Düzenlemekten Kaçınma Hallerini düzenleyen Genelge yayımladı. Genelgeyle, hangi durumların trafik sigortası satmaktan kaçınma olacağına açıklık getirildi. SEDDK, genelgedeki şartlara uymayan şirketlere; trafik sigortasında veya tüm sigorta branşlarında poliçe düzenleme ve yenileme yetkisi 3 günden az, 30 günden fazla olmamak üzere geçici olarak durdurulabilecek.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), trafik poliçesi satmaktan kaçınan şirketlere yönelik kriterleri belirledi. SEDDK, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin Poliçe Düzenlemekten Kaçınma Hallerini düzenleyen Genelge yayımladı.

HANGİ HALLER POLİÇE DÜZENLEMEKTEN KAÇINMA SAYILACAK?

Buna göre;

Hallerini, SEDDK, poliçe düzenlemeden kaçınma olarak sayacak.

UYMAYANLARA HANGİ YAPTIRIM UYGULANACAK?

Trafik sigortası yönetmeliğine göre; poliçe düzenlemekten kaçındığı tespit edilen sigorta şirketlerinin SEDDK tarafından, trafik sigortasında veya tüm sigorta branşlarında poliçe düzenleme ve yenileme yetkisi 3 günden az, 30 günden fazla olmamak üzere geçici olarak durdurulabilecek.

Kaçınmanın devam etmesi halinde SEDDK, bu süreler iki katına kadar arttırılabilecek veya diğer tedbirleri uygulayabilecek.

SEDDK, poliçe düzenlemekten kaçındığı tespit edilen sigorta şirketlerini ve bu şirketlere karşı alınan tedbir kararını, resmi internet sitesinden ilan edebilecek.

Exit mobile version