Trafik sigortasında yol haritası açıklanıyor

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), düzenleyeceği bir toplantı ile zorunlu trafik sigortasına ilişkin belirledikleri yol haritasını kamuoyuna açıklayacak.

Trafik sigortasında yol haritası açıklanıyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), 16 Kasım çarşamba günü, düzenleyeceği bir toplantı ile zorunlu trafik sigortasına ilişkin belirledikleri yol haritasını kamuoyuna açıklayacak. Toplantı, İstanbul Ataşehir’de Palladium Tower’da gerçekleşecek.

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, geçtiğimiz eylül ayında yaptığı toplantıda, 25 milyon araç sahibini yakından ilgilendiren zorunlu trafik sigortasının, dünya genelindeki hemen hemen tüm ülkelerde branşın özelliği gereği sorunlu bir alan olduğunu belirterek, şu açıklamaları yapmıştı:

“Bizim ülkemizde bu durum biraz daha fazla kamuoyunda yer alıyor. Biliyoruz ki, yapısal çözümler getirmeden primi, tarifeyi konuşmaya devam ederiz. Bu nedenle özellikle vurgulamak isterim ki, sigorta sektörünün regülatörü olarak trafik sigortasında kalıcı çözümler geliştirerek tüm paydaşlar için sürdürülebilir bir branş olmasını istiyoruz. Bu kapsamda hazırladığımız yol haritamızı kamuoyu ile paylaşacağız.”

16 Kasım Çarşamba günü SEDDK; Türkiye Sigorta Birliği, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi, TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi ile birlikte hazırladıkları zorunlu trafik sigortasına ilişkin yeni yol haritasını kamuoyuna açıklayacak.