TSB, TOBB işbirliği ile acente eğitimleri başlıyor

TSB ve TOBB sponsorluğunda, sigorta acentelerine yönelik akademi programı tasarlandı. TSB Başkanı Atilla Benli, eğitimlerin, acentelerin gelişimine, yeni sigorta ürünlerinin acentelerin odağına girmesine ve sigorta penetrasyonunun artmasına hizmet edeceğini söyledi.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) sponsorluğunda, sigorta acentelerine yönelik akademi program tasarlandı. Program; sigortacılık eğitimleri TSEV, yönetsel ve kişisel gelişim eğitimleri TOBB ETÜ tarafından oluşturuldu. 100 saati aşan her bir eğitim toplam 90 kişilik gruplar halinde online verilecek. Temmuz ayının başında başlayacak eğitim modülü ile bu yıl 450 kişiyi sertifika verilecek.

SİGORTA PENETRASYONUNU ARTIRACAK

Sigortacılık Haftası kapsamında düzenlenen Dağıtım Kanalları Panelinde konuşan TSB Başkanı Atilla Benli, acentelere yönelik verilen eğitim konusunda açıklamalar yaptı. Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı (TSEV) ve TOBB ETÜ işbirliği ile 100 saati aşan programın acentelerin gelişimine, yeni sigorta ürünlerinin acentelerin odağına girmesine ve sigorta penetrasyonunun artmasına hizmet edeceğini belirten Benli, şu açıklamaları yaptı:

“Müşterilere dokunan en önemli dağıtım kanalı olan acentelerimizin teknik ve kişisel gelişimi bizler için son derece önemli. Geriye dönüp baktığımız da acentelerimizin eğitimlere katılma konusunda ne kadar önem verdiklerini, bu konunun bizim için ne kadar önemli olduğunu da görüyoruz. Ancak burada maddi imkanlar acentelerimizin bu tür eğitimlere katılmak için kısıtlı. Bu anlamda sigortacılığın çatı örgütü olan TSB ile acentelerin çatı örgütü TOBB’un el ele vererek bu zorlukları aşma konusunda acentelerimize destek olması son derece önemli. Acentelerimizin önemli kısmının İstanbul dışında hizmet verdiğini düşündüğümüzde eğitimin online olması ulaşılabilirliğini çok daha yukarıya taşıyacaktır. Satışa odaklanmış çalışanları hedef alan, satıcılara yönelik hazırlanan programın sigorta sektörüne önemli katkılar yapacağını düşünüyorum.”