Türkiye Sigorta Metaverse Reklam Verdi

Gücünü adından alan Türkiye Sigorta, en büyük meteverse platformlarından Decentraland’de reklamveren ilk sigorta markası oldu.

(Basın Bülteni) Sigorta sektörünün lider şirketi Türkiye Sigorta, hem değişen ve dönüşen dünyanın imkânları hem de geleceği şekillendiren teknolojileri yakından deneyimleyen yeni bir boyutta yerini aldı ve en büyük metaverse platformlarından biri olan Decentraland’de reklamveren ilk sigorta markası oldu.

Türkiye Sigorta’nın Tamamlayıcı Sağlık Sigortası iletişim kampanyası çerçevesinde Decentraland’de reklam çalışması yaptıklarını belirten Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Direktörü Selda Çamlıbel Özkoyuncu şöyle konuştu: “Kişilerin avatarları aracılığıyla birbirleriyle ve dijital nesnelerle etkileşime girebildiği, sürekli açık olan sanal ortamlardan oluşan bir ağ olarak konumlandırılan Metaverse’de olmayı şirketimiz için önemli bir adım olarak görüyoruz. Metaverse evreni özellikle Z kuşağının içerisinde olduğu bir platform. Bu dünyayı benimsemiş olan Z kuşağının sigorta farkındalığını ve bilincini artırmak amacıyla iletişim süreçlerimizde bu platforma da yer vermeye başladık.  500 bin aktif kullanıcıya ulaşan en büyük metaverse platformlarından biri olan Decentraland’de reklam veren ilk sigorta markası olarak 84 milyona dokunma yolculuğumuzun önemli bir adımını daha attık.”

90.601 parsel araziden meydana gelen ve merkezi olmayan bir 3D sanal gerçeklik platformu olan Decentraland, Aralık 2021’de aylık 500 bin aktif kullanıcıya ulaşmıştı. Platforma ait MANA adlı dijital jeton, metaverse teknolojisinin popülerleşmesi ile birlikte kripto para alanında da önemli varlıklardan biri hâline geldi.