Bursa Uludağ’da bulunan Kervansaray Otel’de sabahın erken saatlerinde çıkan ve 2 kişinin hayatını kaybettiği yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı. Kervansaray Yatırım Holding, “Kervansaray Uludağ Otelimiz sigortalı olup yangın teminatı mevcuttur” açıklaması yaptı. Otelin sigortasının ise HDI Sigorta’da olduğu öğrenildi.
Bursa Uludağ’da bulunan Kervansaray Otel’de sabahın erken saatlerinde çıkan ve 2 kişinin hayatını kaybettiği yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca bilirkişi oluşturulması talimatı verilerek olay yerine Cumhuriyet Başsavcı vekili ile 2 savcı görevlendirildi. Yanan otelin sigortasının ise HDI Sigorta’da olduğu öğrenildi.
Gün içinde Kervansaray Yatırım Holding’den de KAP’a açıklamalar yapıldı. Açıklamada, “27.03.2025 tarihinde yaşanmış olan yangın sebebiyle kamuoyunun ve pay sahiplerimizin bilgilendirilmesi kapsamında; Kervansaray Uludağ Otelimiz sigortalı olup yangın teminatı mevcuttur. Ancak henüz söz konusu yangına ilişkin hasar tespit çalışmaları tamamlanmamıştır” denildi.
Kervansaray Yatırım Holding’den haber ve söylentilere ilişkin KAP’a bir açıklama daha yapıldı. “2020 yılından bu yana kiralama ve işletme sözleşmesi kapsamında 3. kişide kirada bulunan ve işleteni bulunmadığımız Kervansaray Uludağ Otelinin ilgili Jandarmaya da bilgi verilmek suretiyle kapatılması nedeniyle 17.03.2025 tarihinden bu yana faaliyetini sürdürmediği, misafir kabul edilmediği ve zorunlu personel haricinde personel bulundurulmadığı işleten 3. kişi kiracı tarafından şirketimize bildirilmiştir” denilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
“Söz konusu otelin Cafe İşletmesi, Telesiyej işletmesi, Kayak Odası, Kayak Okulu, Kayak Odası Deposu ve buna ilişkin sair kısımları da FB Usta Gıda Tur. ve İnş. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından şirketimizden işleten sıfatıyla kiralanmış olup yıllardır bu şirket tarafından kullanılarak hizmet verilmektedir. 27.03.2025 tarihinde sabah saatlerinde Kervansaray Uludağ Otelde meydana gelen yangının öğrenilmesi üzerine derhal olay yerine intikal edilmiştir. Olay yerinde ilk edinilen bilgilere göre otelin kayak okulu işletmecisi FB Usta Gıda Tur. ve İnş. San. Tic. Ltd. Şti.’nin yetkilisi Fikriye Usta, ailesi ve çalışanlarının otele ait alanda izinsiz bulundukları, otelin dışındaki verandada ateş yaktıkları, söz konusu yangının da bu sebeple çıktığı, yangının fark edilmesi üzerine kişilerin uyarılması neticesinde otelden dışarıya çıktığı, fakat henüz bilinmeyen bir sebeple yangın devam ederken bu kişilerin otele tekrar giriş yapmaları üzerine yoğun dumandan zehirlendiği ve bu şekilde maalesef 2 kişinin yaşamını yitirdiği, yaşamını yitiren kişilerin de şirketimiz kiracısı FB Usta Gıda Tur. ve İnş. San. Tic. Ltd. Şti.’nin sahip ve yöneticileri olduğu öğrenilmiştir.”