Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hukuki himaye sigortası hakkında açıklamalar yaptı. Hukuki koruma sigortasının Türkiye’de, 1995’ten beri var olduğuna ancak neredeyse kimsenin bilmediğini belirterek, “Adeta var olan ama ölü olan bir alanı konuşuyoruz. Önümüzdeki dönemde var olan ama uygulaması az olan bu alanı uygulamaya taşımak ve kapsamını genişletmek, yeni bir hukuk sigortası düzenini ülkemize kazandırmak istiyoruz” dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hukuki himaye sigortasının Türkiye’de 1995’ten beri var olduğunu ancak uygulama alanını neredeyse kimsenin bilmediğini ifade ederek, önümüzdeki dönemde var olan ama uygulaması az olan bu alanı uygulamaya taşımak istediklerini söyledi. Bekir Bozdağ, hukuki himaye sigortası hakkında açıklamalar yaptı.
Bu konuda Bilim Komisyonunun oluşturulduğunu ve komisyonunun ilk toplantısını yaptığını belirten Bozdağ, hukuki himaye sigortasının yargılama süreçlerinin kısaltılmasına katkı sunacağını vurgulayarak, “Bunun yanında kararların isabetinde de büyük bir katkı sağlayacaktır. Yargılama süreçlerinde, soruşturma süreçlerinde, diğer hukuki süreçlerde hukuki destek, avukat yardımı pek çok işlemin usul ve yasalara uygun, doğru biçimde yapılmasına katkı sağlayacaktır” dedi.
YENİ BİR HUKUK SİGORTASI DÜZENİ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hukuki koruma sigortasının, Türkiye’de 1995’ten beri var olduğuna ancak neredeyse kimsenin bilmediğine değinerek, “Adeta var olan ama ölü olan bir alanı konuşuyoruz. Önümüzdeki dönemde var olan ama uygulaması az olan bu alanı uygulamaya taşımak ve kapsamını genişletmek, yeni bir hukuk sigortası düzenini ülkemize kazandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
TARİHİ BİR ADIM OLACAK
Bozdağ, dünyanın pek çok ülkesinde hukuk sigortasının başarılı uygulandığını söyleyerek, “Türkiye de gelişmiş bir ülke, demokratik standartları yükseltilmiş bir ülke, hukuk devleti anlayışı tahkim edilmiş bir ülke. Dünyanın saygın ve örnek ülkelerinden birisi. 1995’ten beri uygulanan hukuki himaye sigortasını yeniden ihya etmeyi, Türkiye’nin dünyaya örnek bir uygulamayı hayata geçirmek için attığı tarihi bir adım olarak görüyorum” dedi.
Bekir Bozdağ, hukuki himaye sigortası ile ilgili, akademisyen, Yargıtay üyeleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı, sigorta şirketlerinin temsilcileri, Türkiye Barolar Birliği ve baro temsilcileri, Adalet Bakanlığı uzmanları ve ilgili diğer temsilcilerden oluşan bir Bilim Komisyonunun oluşturulduğunu da açıkladı.