Anadolu Hayat Emeklilik’ten yeni fon

Anadolu Hayat Emeklilik, fon portföyüne bir yenisini daha ekledi. Geleceği önemseyen, çevreye duyarlı bireysel emeklilik müşterilerine özel “Anadolu Hayat Emeklilik Sürdürülebilirlik Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu”nu sunmaya başladı. 

Bireysel emeklilik ve hayat sigortaları alanında yenilikçi hizmetler sunmayı sürdüren Anadolu Hayat Emeklilik, sürdürülebilirlik konusunda attığı adımlara bir yenisini daha ekledi.  2020 yılında, Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan 58 şirket arasına girerek, sigorta ve emeklilik sektöründen BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne kabul edilen ilk şirket olan Anadolu Hayat Emeklilik hem kendine hem de dünyanın geleceğine yatırım yapmak isteyen bireysel emeklilik müşterilerine yönelik Sürdürülebilirlik Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu’nu hizmete sundu. Yeni fonun varlıkları arasında BIST Sürdürülebilirlik Endeksi ile yurt dışında genel kabul görmüş sürdürülebilirlik endekslerinde yer alan yerli ve yabancı şirketlerin ortaklık payları ve depo sertifikaları bulunuyor.

Sürdürülebilirlik Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu’nu tercih edenler; birikimlerini küresel ısınma, doğal kaynaklar, sağlık, güvenlik ve istihdam gibi konulara duyarlılık gösteren şirketlerin hisse senetlerinde değerlendirebilecek ve böylelikle sorumlu yatırımlar yapabilecekler.

“Çevreci Yatırım Seçeneği Sunuyoruz.”

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, sürdürülebilirlik stratejileri doğrultusunda geleceğe değer katan bir fon sunduklarını açıkladı. Ertürk, “Değişen koşullar ve trendler doğrultusunda, müşteri ihtiyaç ve beklentilerini dikkate alarak yeni yatırım enstrümanları geliştirmeye devam ediyoruz. Sürdürülebilirlik Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu ile bireysel emeklilik müşterilerimize; BIST Sürdürülebilirlik Endeksi ile yurt dışı sürdürülebilirlik endekslerinde yer alan, sürdürülebilirlik bakış açısını ve stratejilerini benimsemiş, çevreye, sağlığa, istihdama önem veren şirketlerin hisse senetlerine yatırım yapabilme imkânı sunuyoruz. Fon’un özellikle dünyanın sınırlı kaynaklarını korumaya özen gösteren, çevre bilinci yüksek ve gelecek odaklı müşteri kitlemizin öncelikli tercihi olacağını öngörüyoruz. Çevreye ve sürdürülebilir geleceğe önem veren bir şirket olarak müşterilerimizin de bizimle aynı yolda yürüyeceklerini düşünüyoruz” diye konuştu.