Anadolu Sigorta’nın AS’lısı fotoğraftan hasar tespiti yapıyor

Görüntü işleme ve derin öğrenme teknikleri kullanarak tasarladığı metal yakalı çalışanı AS’lı ile görüntüden hasar tahmini hizmeti veren Anadolu Sigorta, bu sayede yakın çekilmiş araç fotoğraflarının hasar tespitini ve parça analizini yapabiliyor.
Mehmet Abacı

Pandemi döneminde değişen tüketici davranışları ve sosyal mesafenin korunmasının hayati gerekliliği ile, ileri teknoloji çözümlerinin hizmet süreçlerine dahil edilmesine duyulan ihtiyaç da her geçen gün artıyor. Bu dönemde teknolojik ve yenilikçi çalışmalarını ürün ve hizmet kalitesiyle buluşturmaya devam eden Anadolu Sigorta, AS’lı uygulamasıyla, şirket içi kaynaklarla geliştirilmiş 20’den fazla yapay zeka modelinin birleşimiyle görüntüden hasar tahmini gerçekleştiriyor. 2020 Nisan ayından bu yana, AS’lının, görüntü işleme yeteneğini hasar sistemi ile entegre hale getirerek bu alandaki inovasyon çalışmalarını hızlandıran Anadolu Sigorta, şimdi de AS’lının bu yetkinliğini asli.ai internet sitesiyle geniş kitlelerle buluşturuyor.

Hasar Tespiti Mümkün

Anadolu Sigorta hasar sistemi ile entegre bir şekilde çalışmaya başlayan AS’lı, fotoğrafın arabaya ait olup olmadığını, marka, model ve rengini, ağır hasarlı olup olmadığını, yakın çekilmiş araba fotoğraflarının hasar tespitini ve parça analizini yapıyor. Oluşan hasarın bütün parça üzerindeki oranını da tespit eden AS’lı, ileri teknolojik modellerin çıktılarının hasar tespitinde kullanılmasına da katkı sağlıyor. Tüm tespitlerin sonunda bir hasar raporu da oluşan asli.ai internet sitesinde kullanıcılar, araçlarında oluşan hasara ait fotoğraflarını paylaşabilecek ve çok kısa bir süre içinde hasar tespit tahminine ulaşabilecek.

Hayatı Daha Da Kolaylaştıracak

Anadolu Sigorta’nın, sigorta sektörüne ve ilgili ekosistemlere fayda sağlayacak yapay zeka çözümlerini önümüzdeki günlerde asli.ai platformu üzerinden yaygınlaştıracağını belirten Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Abacı, “Tüketici ihtiyaçlarının farkında olan AS’lının, gelecek dönemlerde yeni çözümlerle hayatı daha da kolay hale getireceğini söyleyebiliriz. Robotik otomasyon süreçleri, chatbot & whatsapp yazışmaları ve sesli asistan konuşmaları yönetiminin ardından yakın zamanda görüntü işleme yeteneği de kazanan AS’lı, fotoğraftan hasar tespiti de yapmaya başladı. Araca ait 24 parçayı fotoğraf veya video üzerinden tanıyarak hasarlı olan parçaları tespit edebiliyor, bu tespitin ardından değişim veya onarım kararı verebiliyor. Ayrıca rayiç bedel kontrolü ile ağır hasar tespitinde bulunabiliyor ve tüm tespitlerinin sonucunda bir hasar raporu oluşturuyor” diye konuştu.