Anadolu Sigorta’nın sürdürülebilirlik bakış açısı ile devreye aldığı Ormanın Gözleri projesi, 22. Altın Pusula Ödülleri’nde Kurumsal Sorumluluk Çevre kategorisinde ödül kazandı. Anadolu Sigorta, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü öncülüğünde hayata geçirdiği Ormanın Gözleri Projesi ile, dijital teknolojilerle donatılmış 10 adet gözetleme kulesi sayesinde Türkiye’nin yangınla mücadele kapasitesini büyütüyor.
(BASIN BÜLTENİ) Sigorta sektöründeki öncülüğünü sosyal etkisi yüksek projelerle geleceğe taşıyan Anadolu Sigorta, orman varlıklarının korunması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü öncülüğünde hayata geçirdiği “Ormanın Gözleri” projesi ile 22. Altın Pusula Ödülleri’nde Kurumsal Sorumluluk Çevre kategorisinde ödüle layık görüldü. Türkiye Halkla İlişkiler Derneği tarafından, 26 Haziran Çarşamba akşamı Zorlu PSM – Sky Lounge’de gerçekleştirilen ödül törenine; protokol, iş dünyası, üst düzey yöneticiler, iletişim profesyonelleri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, kamu kuruluşları yöneticileri ve akademisyenler katıldı. Törende sosyal sorumluluk danışmanı Arzu Çekirge Paksoy’un takdim ettiği ödülü, Anadolu Sigorta adına Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Berna Semiz Ergüntan, Yönetmen Yardımcısı Melis Tutan; proje yürütücüsü halkla ilişkiler ajansı Lobby İletişim adına Müşteri İlişkileri Grup Koordinatörü Yasemin Edige Öztunç ve Etkinlik Grup Koordinatörü Onur Anbarcı aldı.
Kurulduğu günden bu yana ekonomik, çevresel ve sosyal katma değer yaratma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Anadolu Sigorta, “Ormanın Gözleri” projesi ile ödüllerinin arasına bir yenisini daha ekledi. Anadolu Sigorta Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Berna Semiz Ergüntan,iklim değişikliğine bağlı olarak artan orman yangınlarının önlenmesini amaçlayan Ormanın Gözleri projesi ile Altın Pusula ödülünün sahibi olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Ergüntan “99 yıllık köklü tarihimizde, Anadolu Sigorta olarak tüm faaliyetlerimizi ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına hizmet edecek şekilde kurguluyoruz. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı kılavuz olarak görüyoruz ve değer yaratma süreçlerinde baz alıyoruz. Özellikle son yıllarda etkisi giderek artan iklim değişikliği neticesinde, ormanlarımızı tehdit eden yangınlara karşı önleyici tedbirler almayı Ormanın Gözleri projemiz ile görev edindik. Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki 184’ü akıllı ve yapay zekaya sahip olmak üzere, 776 yangın gözetleme kulesine yenilerini ekliyoruz. 2022 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü iş birliğinde devreye aldığımız ilk insansız gözetleme kulesi ile başladığımız Ormanın Gözleri projesinde bugüne kadar toplam 10 adet gözetleme kulesi ile yaklaşık 420 bin hektarlık alanı 7/24 kesintisiz gözetleme olanağına eriştik. Şirketimizin yenilikçi teknolojilerle gelecek için değer yaratmaya odaklandığı bu proje sayesinde, çölleşme ve biyolojik çeşitlilik kaybı gibi sorunların önüne geçmeye yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.