Anadolu Sigorta’ya iki ayrı ödül

Anadolu Sigorta, Smart–i Awards’da, dijital dönüşüm projeleriyle iki ayrı ödüle layık görüldü. AS’lı Yapay Zeka ile Görüntüden Hasar Tahminleme Projesi ile Altın Smart-i ödülü, SOBE – Suistimal Tespit Platformu projesiyle ise Gümüş Smart-i ödülü kazanan Anadolu Sigorta, dijital dönüşümdeki başarılarını bir kez daha tescilledi.

(Basın Bülteni) Anadolu Sigorta, dijital dönüşüm alanındaki başarısını ödüllerle taçlandırmaya devam ediyor. Şirket, ‘AS’lı Yapay Zeka ile Görüntüden Hasar Tahminleme Projesi’ ve ‘SOBE – Suistimal Tespit Platformu’ ile Smart-i Awards yarışmasında iki ayrı ödüle layık görüldü. Akıllı Yaşam Dergisi ve Sigorta Gündem’in 10’uncu kuruluş yıl dönümüne özel düzenlenen Smart-i Awards, Türkiye’nin sigorta sektöründe inovasyona dayalı ilk ödül programı olma özelliğini taşıyor. Sigortacılığın gelişmesini hedef alan ürün ve hizmetler ile inovatif projelerin öne çıktığı yarışmaya 100’e yakın başvuru oldu. Kazananlar 23 Haziran Perşembe günü İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde açıklandı.

Anadolu Sigorta’nın dijitalleşme alanındaki başarılı faaliyetlerini ödüllendirilmesinden mutluluk duyduklarını açıklayan Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Abacı, “Bugün verinin önemini tüm şirketler anlamış durumda. Verinin daha etkin kullanımı ile biz de veriye dayalı, daha müşteri odaklı ürünler geliştirmeye devam ediyoruz. Yapay zeka alanında çok güçlü bir ekibimiz var. Yapay zekayı etkin kullanarak geliştirdiğimiz uygulamalar sayesinde müşterilerimize daha iyi hizmet sunuyoruz. Yapay zeka yetkinliklerimizi ve bu alanda çalışan sayımızı artırıyoruz. Aynı zamanda veriyi, bilgiye çeviren analitik çözümler geliştiren ekibimizi de son dönemde ciddi oranda büyüttük” dedi.

2020 yılının Nisan ayında hizmete sundukları AS’lı Yapay Zeka ile Görüntüden Hasar Tahminleme projesi ile müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırdıklarını söyleyen Mehmet Abacı, “Pandemi ile hayatımıza sosyal mesafe kavramı girdi, bu yönde tüketici davranışları da değişti. Bu durum ileri teknoloji çözümlerinin hizmet süreçlerine daha hızlı aktarılmasını sağladı. Amacımız, hasar hizmetlerinde farklılaşarak hasar tespiti için gereken klasik yöntemlerin ötesine geçmek. Bu sayede de zaman ve mekandan bağımsız daha kısa sürede hizmet sunarak, rekabet gücümüzü ve tercih edilirliğimizi artırmak istiyoruz. İç kaynaklarla geliştirilmiş 20’den fazla yapay zeka modeli ile görüntüden hasar tahmini gerçekleştiriyoruz. AS’lının görüntü işleme yeteneğini hasar sistemi ile entegre ederek inovasyon çalışmalarımızı hızlandırdık. En çok karşılaşılan hasar tiplerinde, sigortalılarımız ve acentelerimizin ulaşabileceği iç sistemlerimizle, uçtan uca özerk hizmet sağlayabiliyoruz” açıklamalarında bulundu.