Sigorta Gazetesi

Asgari ücret desteğinden kimler yararlanacak?

2023 yılı Ocak-Haziran aylarında istihdamı desteklemek için işgücü maliyetlerini azaltmak üzere, işverenlere; finansmanı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacak şekilde, ödeyecekleri sigorta priminden mahsup edilerek günlük 13,33 TL, aylık 400 TL asgari ücret desteği sağlanacak.

Kanun tasarısı yasalaştı, 2023 yılında asgari ücret desteği 400 liraya çıktı. Geçen senenin Temmuz-Aralık döneminde çalışan sayısı ve sektör ayrımı olmadan tüm işverenlere günlük 3.33 lira, aylık 100 lira destek verilmişti. 2023 yılında da asgari ücret desteği devam edecek ve destek tutarı da 400 liraya çıkacak.

Bu kapsamda 2023 yılı Ocak-Haziran aylarında istihdamı desteklemek için işgücü maliyetlerini azaltmak üzere, işverenlere; finansmanı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacak şekilde, ödeyecekleri sigorta priminden mahsup edilerek günlük 13,33 TL, aylık 400 TL asgari ücret desteği sağlanacak. Prime esas günlük kazanç tutarı, toplu iş sözleşmesine tabi özel sektör işverenlerine ait iş yerleri için 500 lira olarak uygulanacak.

YENİ KURULAN ŞİRKETLER DE YARARLANACAK

Peki, asgari ücret desteğinden hangi işletmeler yararlanacak?

EV HİZMETLERİNE DE DESTEK VAR

Exit mobile version