Bakan Kurum: DASK’ın, yaraları sarmada ciddi katkısı var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, DASK’ta 11 milyar lira para toplandığını açıkladı. Kurum, İzmir’de, depremde, DASK’ın, üç artı bir daire için 130 bin lira ödediğini belirterek, DASK’ın, İzmir’de 500-600 milyon lira ödeme yapacağını da kaydetti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, DASK’ın, olası depremlerde çok önemli bir süreç olduğunu belirterek, İzmir’de, DASK ödemelerinin ikinci günden itibaren yapılmaya başlandığını kaydetti. Habertürk’te Teke Tek programına katılan Bakan Kurum, zorunlu deprem sigortası ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) hakkında da açıklamalarda bulundu.

Murat Kurum, “Bizim genel müdürlerimizden de DASK’ın yönetiminde arkadaşlarımız var. Onları da İzmir’e çağırdık” diyerek, çok hızlı aksiyon aldıklarını söyledi. İkinci günden itibaren DASK elemanlarının, Bayraklı’da, Rıza Bey Apartmanı etrafında ofis açtıklarını belirten Kurum, “Vatandaşlarımız gidip ödemelerini, DASK başvurularını, sigortaya ilişkin, bina hasarlarına ilişkin yapacakları süreçleri ki, ödemelerini dahi ikinci günden itibaren almaya başladılar. İzmir’de ciddi miktarda, 500-600 milyon DASK ödemesi yapmayı öngörüyorlar, hasar durumuna göre” şeklinde konuştu.

Yaraları Saracak Katkı Oluyor

Murat Kurum, ödemelerin daireye göre değiştiğini de ifade ederek, “Daireye göre, binasına göre, hasara göre değişiyor. Üç artı bir büyük bir dairede 130 bin lira DASK ödemesi yaptıklarını söylediler. Çok güzel bir rakam. Bizim bu; taşınma yardımı, kira yardımlarını da ekledikleri zaman yaraları saracak ciddi katkı oluyor” dedi.

DASK Sigortası İşliyor

Murat Kurum, Türkiye’de şu anda DASK oranının yüzde 62 olduğunu da vurgulayarak, “Binaların yüzde 62’si DASK sigortası yapıyor. Aslında zorunlu sigorta. Bütün vatandaşlarımıza bu sigortaya ilişkin süreçte dairelerini, binalarını DASK sigortası yaptırmasını altını çizerek ifade ediyorum. Olası depremlerde çok önemli bir süreç. DASK sigortası işliyor, sahada birebir arkadaşların bu noktadaki vatandaşlarımızla olan ilişkileri, verecekleri değerler de binaların durumuna göre ayrı ayrı yapılıyor” dedi.

Murat Kurum, DASK’ta 11 milyar lira para toplandığını da sözlerine ekledi.