Sigorta Gazetesi

Benli: Ekonomiye 8,5 milyar liralık fon yarattık

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, sigorta sektörünün ekonomiye 261,5 milyar TL fon yarattığını ve Türkiye’nin uzun vadeli finansman ihtiyacına katkı sağladığını açıkladı. Benli, sektörün fon yaratma kapasitesinin doğrudan yabancı sermaye tutarı da hesaba katıldığında 8,5 milyar lirayı aştığını söyledi.

Türkiye Sigorta Birliği’nin Genel Kurul Toplantısında konuşan Atilla Benli, 2020 yılı sonu itibariyle 308 milyar lira aktif büyüklüğe ulaşıldığını, hayat ve hayat dışı sigortalarda 2020 yılında prim üretiminin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19’un üzerinde artış göstererek 82,6 milyar TL’lere ulaştığını belirterek, “2021 yılına da kötü başlamadık. Tüm zor koşullara rağmen ilk 4 ayda yaklaşık 33 milyar TL üretim rakamını yakaladık. Yıl sonunda prim üretimimizin sektör olarak 100 milyar TL’yi aşacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Atilla Benli, 31 Mayıs itibariyle bireysel emeklilik ve otomatik katılım sistemlerinde katılımcı sayılarının toplamda 12,7 milyon kişiyi bulurken, fon büyüklünün ise 183 milyar lirayı aştığını kaydetti. Benli, “Sigortacılık sektöründe son 10 yıla baktığımızda prim üretimi bakımından bileşik ortalama büyüme yıllık bazda yüzde 19 olacak. Bu durum diğer finans kesimlerine göre daha hızlı büyüme potansiyeline sahip olduğumuzun bir kanıtıdır. Biz bu reel büyümeleri önümüzdeki 10 yılda da devam ettireceğimize gönülden inanıyoruz” dedi.

Atilla Benli, konuşmasında satır başları ile şu değerlendirmelerde bulundu:

Vatandaşa Sağladığımız Destek 2 Milyar Lirayı Geçti

Faiz İçermeyen Fonların Büyüklüğü Artıyor

Uzun Vadeli Kaynak İhtiyacını Sağlayacak Potansiyele Sahibiz

Exit mobile version