Sigorta Gazetesi

BES’te yeni dönem 1 Ocak’ta başlıyor. İşte detaylar

1 Ocak 2024’ten itibaren bankalardan kredi çekmek isteyen BES katılımcıları sözleşmelerini teminat olarak gösterebilecek. SEDDK, BES sözleşmelerinin bankalarda teminat olarak gösterilmesine yönelik şartları yayınladı. İşte o şartlar…

2024 başından itibaren bankalardan kredi çekmek isteyen BES katılımcıları sözleşmelerini teminat olarak gösterebilecek. 2023’ün Mart ayında yapılan düzenleme ile BES sözleşmelerinin bankalarda teminat olarak gösterilmesine imkan tanındı ve uygulamanın 1 Ocak 2024’te başlaması için süre tanındı. Bu süre, 2023 yılsonunda doluyor ve 2024 başından itibaren BES katılımcıları sözleşmelerini bankalara teminat olarak gösterecek ve bankalardan uygun faiz ve şartlarda kredi kullanabilecek.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), bireysel emeklilik sözleşmesinden kaynaklı alacağın devri hakkında genelge yayımlayarak, BES sözleşmelerinin bankalarda teminat olarak gösterilmesine yönelik şartları belirledi. İşte, bankalardan kredi kullanana BES katılımcılarının, sözleşmelerini teminat olarak gösterebilmesinin şartları.

ALACAĞIN DEVRİ FONUNA YÖNLENDİRİLECEK

KREDİ TAKSİTLERİ ÖDENMEZSE NE OLACAK?

KREDİ KULLANANIN HAKLARI NELER?

VERGİ, HARÇ, MASRAFLAR KATILIMCIYA AİT

Exit mobile version