‘Çocuklar Hep Doğruyu Söyler’ Youtube’da

AXA Sigorta’nın katkılarıyla ödüllü belgeselci Tuluhan Tekelioğlu tarafından çekilen ve Alfa kuşağına dair Türkiye’de yapılan ilk belgesel olan “Çocuklar Hep Doğruyu Söyler”, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Youtube’da yayına girdi. 

Türkiye’nin öncü sigorta şirketi AXA Sigorta, “insanlığın gelişmesi adına insanlar için değerli olanı korumak” amacıyla sanata verdiği desteklere bir yenisini ekleyerek, ödüllü belgeselci Tuluhan Tekelioğlu’nun Çocuklar Hep Doğruyu Söyler belgeselinin sponsoru olmuştu. Geçtiğimiz haftalarda galası gerçekleştirilen belgesel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda AXA Türkiye Youtube kanalında izleyiciyle buluştu.

Alfa kuşağına dair Türkiye’de çekilen ilk belgesel film olma özelliğine sahip Çocuklar Hep Doğruyu Söyler, çocukların da toplumsal özneler olduğuna dikkat çekiyor. Belgeselde, farklı sosyal gruplardan 6-13 yaş arası 20 çocuk, Tuluhan Tekelioğlu’nun iklim krizi, teknoloji, arkadaşlık gibi birçok konuya dair sorularını yanıtlıyor.

AXA Sigorta Hukuk, Uyum ve Kurumsal Sorumluluk Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Onur Koçkar, şunları söyledi: “Çocuklar Hep Doğruyu Söyler belgeseli ile geleceğin yetişkinleri olan Alfa kuşağını yakından tanıma, onların dünya algısını keşfetme olanağı buluyoruz. AXA Sigorta olarak, çocukların geleceğimizin teminatı olduğuna inanıyoruz; bu nedenle onları dinlemek ve anlamak bizim için çok önemli. Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizin geleceğine dair umutlarımızı yeşerten bu belgesel için hem Tuluhan Tekelioğlu’na hem de belgeselde yer alan sevgili çocuklara teşekkür ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bu filmi tüm çocuklara armağan ediyoruz.”

Belgeseli aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=wqKHtqJdXG8