spot_img
Cuma, Mayıs 3, 2024

GÜNCEL HABERLER

6 milyar TL net kar, 6,3 milyon poliçe

0
2024 yılının ilk çeyreğini Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik, 6 milyar TL net kâra ulaşırken; hayat ve hayat dışında toplamda 6,3 milyon poliçe...

LÖSEV’li çocuklar yeni yaşlarını DigiZoo’da kutladı

0
Her ay farklı bir gönüllü firmanın ve LÖSEV dostlarının desteği ile gerçekleşen doğum günü kutlamalarının bu ayki adresi Türkiye’nin ilk holografik eğlence parkı Katılım...

Magdeburger Sigorta, İstanbul’da iş ortaklarıyla buluştu

0
Magdeburger Sigorta, “Bölgeler Buluşması” toplantıları kapsamında İstanbul Avrupa Bölgesi’ndeki iş ortaklarıyla bir araya geldi. Buluşmada sektörün güncel durumu ve Magdeburger Sigorta'nın geleceğe yönelik planları...

Küçük Ressamlardan Büyük Eserler yarışması sonuçlandı

0
Türkiye Sigorta çatısı altında düzenlenen ve Batman’dan Balıkesir’e, İzmir’den Diyarbakır’a ülkenin farklı birçok noktasından 4-13 yaş arası 79 çocuğun katılım sağladığı "Küçük Ressamlardan Büyük...

Dolu afetine karşı yapay zekâ önlemi

0
RS Boyasız Onarım Marka Başkanı Eray Afet “Ülkemizdeki dolu yağışlarındaki artış ve dolayısıyla otomobillere verdiği zararın artışı sebebiyle operasyonel zorluk ve gecikmelerin önüne geçmek...

Quick Sigorta’dan 23 Nisan’a özel “Deprem ve Umut” sergisi

0
Quick Sigorta, Atatürk’ün sadece Türk çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ulusal egemenliğimizin sembolü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, dünyanın birçok...

Hatay’daki çocuklarla gökyüzünü renklendirdiler

0
Yıkımın en fazla gerçekleştiği Hatay’daki konteyner kentlerde yaşayan çocuklarla buluşan RS Otomotiv Grubu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı uçurtma şenliğiyle kutladı.  (BASIN BÜLTENİ)...

Türkiye Sigorta’nın ‘Sağlık’ reklam filmi yayında

0
Türkiye Sigorta'nın “Sağlık” temalı yeni reklam filmi yayına girdi. “Eğer koskoca bir ülkenin adını taşıyorsan, sorumluluğun büyük. Hele ki mesele sağlıksa…” mesajıyla başlayan reklam...

HDI Sigorta’dan staj desteği

0
HDI Sigorta, sosyal sorumluluk bilinciyle öğrencilere destek oluyor. Şirket, kuruluş tarihi itibarıyla 2024 yılı içerisinde kıdem yılını dolduran ve dolduracak olan acenteleri adına Türk...

TARSİM, Özbekistan heyeti ile bir araya geldi

0
TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü, Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çelik, Hayvan Hayat Sigortaları Grup Müdürü Orhan...
GenelAfedzedelere barınma desteği hakkında merak edilenler

Afedzedelere barınma desteği hakkında merak edilenler

AFAD deprem bölgesindeki konutu yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilenlere yapılacak Afetzede Barınma Desteği’nin detaylarını açıkladı. 15 bin liralık taşınma yardımının dışında ev sahibi olanlara aylık 5.000 TL olmak üzere toplam 60.000 TL, kiracı olanlara ise aylık 2.000 TL olmak üzere toplam 24.000 TL kira yardımı yapılacak. Bu destekten kimler, nasıl yararlanacak? İşte, tüm detaylar…

AFAD deprem bölgesindeki konutu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzede ev sahibi veya kiracılar için yapılacak Afetzede Barınma Desteği’ne ilişkin detayları açıkladı. Afetzede ailelere 15 bin TL taşınma yardımı yapılacak. Ayrıca 2 ay boyunca; ev sahibi olanlara aylık 5.000 TL olmak üzere toplam 60.000 TL, kiracı olanlara ise aylık 2.000 TL olmak üzere toplam 24.000 TL kira yardımı yapılacak. Peki, bu desteklerden kimler, nasıl yararlanacak?

1-Deprem nedeniyle AFAD karşılıksız nakdi yardım yapacak mı?

Afetzedelere taşınma, geçici barınma ve temel ihtiyaçlarını gidermek üzere afetler sonrasında AFAD tarafından nakdi olarak karşılıksız barınma desteği yapılacak.

2-İkamet adresimi başka yerde olması durumunda destek ödemesi alabilir miyim?

Hasar gören konutta oturduğu tespit edilen afetzedelere, barınma desteği yapılmakta. Kimlik paylaşım sistemindeki kayıtların uyuşmaması halinde afetzedenin ikametgahı teyit edildikten sonra ödemeler yapılacak.

3-Barınma desteği için herhangi bir bankadan hesap açmam gerekiyor mu?

Afetzedenin hesap açmasına gerek kalmaksızın her ilde bulunan Ziraat Bankası şubelerinden barınma desteği alabilecek. Yardım desteği, Ziraat Bankasında hesabı bulunanların kendi hesabına, hesabı olmayanların ise TC kimlik numaralarına yatırılacak.

4-Kiracıyım, kira kontratım yok, barınma desteği alabilecek miyim?

Afetzedenin kimlik paylaşım sisteminde ikametgahı sorgulandıktan sonra Tapu Kadastro Bilgi Sisteminden (TAKBİS) yapılacak inceleme neticesinde ev sahibi olmadığı tespit edilenler kiracı olarak kabul edileceğinden barınma desteğinden faydalanabilecek.

5-Hasar tespiti yapılırken konutuma girilemediğinden barınma desteği yardımını nasıl alabilirim?

Afetzedenin hasar tespitine yapacağı itiraz sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı teknik ekiplerince yapılacak tespit sonucuna göre ödeme yapılacak.

6-Hesabıma para yatmadı ne yapabilirim?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacak hasar tespit işlemleri tamamlandıkça ödemeler yapılacak. Yardım desteği, evi hasar almış her vatandaşa TC kimlik numarası üzerinden Ziraat Bankasına yatırılacak.

7-Taşınma yardımı verilecek mi?

Afetzedelerin, ikamet adreslerinin bulunduğu il valiliklerince kimlik paylaşım sistemi ve tapu sorgulamaları yapıldıktan sonra konutları deprem afeti nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı teknik ekiplerince yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzede ailelere 15 bin TL taşınma yardımı yapılacak.

8-Kira yardımı verilecek mi?

Afetzedelerin, ikamet adreslerinin bulunduğu il valiliklerince kimlik paylaşım sistemi ve tapu sorgulamaları yapıldıktan sonra konutları deprem afeti nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı teknik ekiplerince yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzede ailelere 12 ay boyunca; ev sahibi olanlara aylık 5.000 TL olmak üzere toplam 60.000 TL, kiracı olanlara ise aylık 2.000 TL olmak üzere toplam 24.000 TL kira yardımı yapılacak.

9-Yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı konutlar için yapılan barınma desteği yardımının tamamı afetzedelere hemen veriliyor mu?

İkamet adreslerinin bulunduğu il valiliğince yapılacak incelemeler sonrasında sırasıyla taşınma ve kira yardımı yapılacak.

10-Konutu ağır hasarlı olup konteyner talebi bulunan afetzedeler barınma desteği alacak mı?

Konutu ağır hasarlı ev sahiplerinden konteyner talebi olanlara sadece 15.000 TL taşınma yardımı yapılacak olup, barınma desteği yapılmayacak.

11-Ebeveynine ait konutta ikamet eden evli afetzedeler için barınma desteği ödemesi yapılacak mı?

Evli afetzede, barınma desteği açısından ev sahibi kabul edilip, konut yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ise 60.000 TL barınma, 15.000 TL taşınma desteği yardımı ödemesi yapılacak.

12-Ebeveynine ait bir konutta ikamet eden boşanmış afetzedeler için barınma desteği ödemesi yapılacak mı?

Boşanmış afetzede, barınma desteği açısından ev sahibi kabul edilip, konut yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ise 60.000 TL barınma, 15.000 TL taşınma desteği yardımı ödemesi yapılacak.

13-Ebeveynine ait konutta ikamet eden bekar afetzedeler için barınma desteği ödemesi yapılacak mı?

Bekar afetzede, barınma desteği açısından kiracı kabul edilip, 24.000 TL barınma, 15.000 TL taşınma desteği yardımı ödemesi yapılacak.

14-Dede, babaanne gibi bir üst ebeveyne ait konutta ikamet eden afetzedelere barınma desteği ödemesi yapılıyor mu?

İkamet edilen konut bir üst ebeveyne ait ise, afetzede barınma desteği açısından kiracı gibi kabul edilip, konut yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ise 24.000 TL barınma, 15.000 TL taşınma desteği yardımı ödemesi yapılacak.

15-Hisseli konutlar için barınma desteği yardımı yapılıyor mu?

Hisseli konut sahiplerinden hasar gören konutta sadece ikamet eden kişiye konutun hasar durumuna göre barınma desteği yapılacak. Eğer hisse sahiplerinin hepsi hasar gören evde oturuyor ise konutun hasar durumuna göre belirlenen barınma desteği miktarı en çok hisse sahibine, hisseler eşitse ilk başvuruyu yapan kişiye ödenmekte. Ayrıca, hisse sahipleri kendi aralarında seçecekleri bir kişiye muvafakat vermek şartıyla bütün ödemenin sadece o kişiye yapılmasını da sağlayabilecek.

16-Hasarlı konutta ikamet eden eşlerden hangisine barınma desteği ödemesi yapılacak?

Barınma desteği ödemesi konutun tapuda kayıtlı olduğu kişi adına yapılacak.

17-Apartman görevlileri için barınma desteği ödemesi yapılacak mı?

Apartman görevlileri için; bu görevlerini resmi olarak belgelemeleri kaydıyla, konutları yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ise 24.000 TL barınma, 15.000 TL taşınma desteği yardımı ödemesi yapılacak.

18-Sahip olunan birden fazla konutun her biri için ayrı ayrı barınma desteği ödemesi yapılacak mı?

Afetzedenin fiilen ikamet ettiği ve hasarlı olan konutu için hasar durumuna göre afetzedelere barınma desteği yapılmakta. Fiilen ikamet edilmeyen konut için barınma desteği yapılamayacak.

İLGİLİ HABERLER